Jäädytetty maitosuklaa-juustotorttu - Fazerin sininen kohtaa kaurakeksin

soma arki valmistujaisiin resepti maitosuklaa-tuorejuustotorttu
Kohta on taas aika juhlistaa kevään ylioppilaita ja muita valmistuneita. Meidän mielestä on varsin kätevää, mikäli jotain tarjottavista on mahdollista valmistaa jo hyvissä ajoin pakkaseen. Meidän repertuaarista tämän herkullisen maitosuklaa-tuorejuustokakun lisäksi löytyy pakastettavista kakuista mm. valkosuklaakakku ja gluteeniton & liivatteeton Poutapilvikakku. Lisäksi kannattaa ehdottomasti myös vilkaista seuraavat juhlapöydän reseptit läpi: kuivakakkua ja ässäkeksejä, porkkanakakku, pullat ja viinerit, mazariinit, suklaakupit, dammsugaret, aleksanterinleivokset & Baileys-mokkapalat.

Juhlissa on usein tarjolla myös suolaista puolta. Juhlavieraiden ehdottomaksi suosikiksi on noussut meidän kehittelemä charlotte russe, eli kääretorttuviipaleista koottu suolainen prinsessakakku. Tämän savuporoyllätyksen sisältämän kaunottaren kun kantaa pöytään, meinaa kakkulapiosta tulla riitaa. ;) Sipulipiirakan, broccoliini-broileripekonipiirakan sekä fetaporkkanapiiraan voi pöytään taikoa myös gluteenittomalla pohjalla. Pinja ei enää muuta pohjaa piirakoissaan käytäkään, sen verta mehukas ja maukas tuo gluteeniton versio on. Alkupaloiksi suositellaan ehdottomasti siemennäkkäriälohimoussella. Siihen vielä lasi skumppaa tai Louhisaaren juomaa kylkeen niin kyllä kelpaa skoolata juhlien sankarin kunniaksi.
somaarki maitosuklaakakku kakku resepti
Suklaa-juustotorttuihin näkee usein käytettävän tummaa suklaata niin väriä kuin makua antamaan. Me päätimme testata, miten Fazerin sininen käyttäytyy tumman suklaan sijaan reseptissä. Pohjaan valitsimme kaurakeksit maitosuklaan makukaveriksi. Ja kyllä muuten toimii. Mikäli tortusta haluaa korkeamman, voi sen valmistaa halkaisijaltaan pienempään kakkuvuokaan.

Maitosuklaa-juustotorttu
pohja
135-140g kaurakeksiä
35g voita
täyte
200g Fazerin maitosuklaata
200g Philadelphia-juustoa
150g sokeria
1 tl vaniliinisokeria
2 kananmunaa
2½ dl kuohukermaa
koristelu
tummasuklaa
hasselpähkininärouhe

Ohjeet:
  1. Murenna kaurakeksit hienoksi esimerkiksi voipaperin välissä kaulimella painellen. Lisää huoneenlämpöinen voi ja painele seos irtopohjaiseen, pyöreään kakkuvuokaan (24 ). Pohjaan kannattaa laittaa leivinpaperi, jotta kakku irtoaa myöhemmin vaivattomasti vuoasta.
  2. Sulata maitosuklaa vesihauteessa.
  3. Sekoita tuorejuusto ja n. 1 dl sokeria. Mausta vaniliinisokerilla.
  4. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset ja sulatettu maitosuklaa juustoseokseen.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista valkuaisvaahdon joukkoon. Sekoita valkuaisvaahto juustoseokseen. Vatkaa lopuksi kerma vaahdoksi ja lisää sekin seokseen.
  6. Kaada suklaajuustoseos kaurakeksipohjan päälle. Jäädytä torttu pakastimessa yön yli.
  7. Ota torttu pakastimesta n. ½ tuntia ennen tarjoamista. Koristele tummasuklaaraasteella ja hasselpähkinärouheella.  
    soma arki tuorejuustokakku ohje maitosuklaa

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa