Siemennäkkäri lohimoussellaItse tehty siemennäkkäri on helppoudessaan meidän kestosuosikki. Saimme iloksemme testattavaksi Myllyn Paras kaurainen siemennäkkäri-leivontaseoksen, joka tekee valmistuksesta entistä helpompaa. Leivontaseokseen lisätään vain keitetty vesi ja öljy. Hetkessä valmista ja kaupan päälle säästät tilaa kuiva-ainekaapissa. 

Leivontaseos sisältää auringonkukan-, pellavan-, kurpitsan- ja chian siemeniä. Siementen lisäksi seoksesta löytyy rikottuja kaurasuurimoita, kaurahiutaleita, ruisjauhoa ja suolaa. Aiemmin suosimamme siemennäkkäriresepti sisältää ainoastaan siemeniä, öljyä, suolaa  ja vettä, joten sen käsiteltävyys ja muotoiltavuus on huono. Myllyn Paras leivontaseos puolestaan muotoutuu suhteellisen helposti, etenkin jos käyttää apuna tilkkaa vettä. Me päädyimme muotoilemaan leivontaseosta neljään eri tyyliin: perinteistä sille, joka tykkää syödä näkkärin näkkärinä, tikkuja lastenkesteille tai dippailuun, kupit juhlatilaisuuksiin ja lopuksi tötteröt sille, jolla on lehmänhermot ja joka epätoivoisesti yrittää tehdä vaikutuksen juhlaseurueeseen :) Meidän taidonnäytteet näet alta.


Valmistimme herkulliseksi osoittautuneen siemennäkkärin kaveriksi kotitalousopettajaopinnoissa testatun ja hyväksi havaitun lohimoussen. Lohimoussen reseptin löydät alta.

Lohimousse

Lohi
n. 300g nahatonta ja ruodotonta lohifilettä
1 tl savusuolaa ja/tai savuaromia
¼ tl mustapippurirouhetta
½ tl sokeria

1. Mausta lohifilee molemmin puolin savusuolalla, pippurilla ja sokerilla. Voimakkaan savun maun aikaansaamiseksi lisää päälle savuaromia.
2. Kypsennä voidellussa uunivuoassa 200˚C n. 15-20 minuuttia.
3. Nosta kypsä kala pois uunivuoasta ja jäähdytä mahdollisimman nopeasti.
4. Hienonna jäähtynyt kala veitsellä.

Mousse
150g maustamatonta tuorejuustoa
100g creme fraichea
½ dl tuoretta hienonnettua tilliä
½ dl tuoretta hienonnettua ruohosipulia
2 tl sitruunan mehua
1 tl sokeria
300g hienonnettua savulohta (ks. ohje edellä)

1. Sekoita keskenään tuorejuusto, creme fraiche, tilli, ruohosipuli, sitruunan mehu ja sokeri.
2. Lisää joukkoon jäähtynyt ja hienonnettu lohi.
3. Anna moussen maustua jääkaapissa. Tarkista maku ennen tarjoilua. 

Tarjoilu

Täytä tai pursota siemennäkkärikupit lohimoussella juuri ennen tarjoilua, jotta näkkäri pysyy rapeana ja rouskuu haukatessa herkullisesti. Voit halutessasi koristella ja maustaa lohimoussen mädillä ja tuoreilla tillin oksilla. 


Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa