Iltapalaksi pannukakkua
Meidän mamma on aina tehnyt maailman parasta pannukakkua. Mamman
pannari on samaan aikaan kuohkeaa ja mehukasta. Samaisella reseptillä mennään
edelleen ja näin aikuisiällä tulee vähän liiankin usein valmistettua pannaria
sunnuntaina iltapalaksi. Pohdittiin tovi, onko pannariresepti ihan turhake
blogissa – jokaisellahan on todennäköisesti jonkinmoinen näkemys ja näppituntuma
kyseisen klassikon valmistuksesta.
Saatiin ajatukselle kuitenkin vahvistusta, kun kavereilta kysyttäessä
usealla oli mälsiä kokemuksia pannarin valmistuksesta – jollakulla pannarin
pinnalla kellui rasvaa, toisen pannari muistutti tiivistä levyä ja kolmannen
pannari maistui kananmunalle. Mepä siis tästä innostuneena julkaistaan blogissa
meidän mamman pannariresepti. Tätä kannattaa testata!
Meidän pannariresepti on kahden kananmunan kokoluokkaa, eli passeli
kahden-neljän herkuttelijan iltapalaksi. Parasta reseptissä on se, että taikina
mahtuu pyöreään piirakkavuokaan ja kun vuoan vielä vuoraa leivinpaperilla,
selviytyy pienemmällä tiskivuorella. Pannaritaikina kannattaa valmistaa jo
muutamaa tuntia ennen paistamista ja valmis pannukakku tarjoilla luonnollisesti
lämpimänä esimerkiksi mansikkahillon ja kermavaahdon kera.
Pannukakku piirakkavuoassa 2-4 hengelle
4 dl maitoa
2 kananmunaa
1 mm suolaa
1 rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
loraus ruokaöljyä
Ohjeet:
- Sekoita ainekset hyvin ja jätä taikina tekeytymään huoneenlämpöön.
- Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Rypistä leivinpaperiarkki ja painele se pyöreään Ø27cm piirakkavuokaan. Kumoa taikina vuokaan.
- Paista ensin 200 asteessa n. 30 min. Laske lämpötila 180 asteeseen ja paista vielä kymmenisen minuuttia.
Kerrankin onnistui ☺️ kiitos reseptistä. Juuri sopivan kokoisenkin vielä. ☺️
VastaaPoistaTaisi olla liian matala lämpötila, koska pannari ei meinannut paistua millään...
VastaaPoista