Iltapalaksi pannukakkua

somaarki pannukakku resepti piirakkavuokaan

Meidän mamma on aina tehnyt maailman parasta pannukakkua. Mamman pannari on samaan aikaan kuohkeaa ja mehukasta. Samaisella reseptillä mennään edelleen ja näin aikuisiällä tulee vähän liiankin usein valmistettua pannaria sunnuntaina iltapalaksi. Pohdittiin tovi, onko pannariresepti ihan turhake blogissa – jokaisellahan on todennäköisesti jonkinmoinen näkemys ja näppituntuma kyseisen klassikon valmistuksesta.  Saatiin ajatukselle kuitenkin vahvistusta, kun kavereilta kysyttäessä usealla oli mälsiä kokemuksia pannarin valmistuksesta – jollakulla pannarin pinnalla kellui rasvaa, toisen pannari muistutti tiivistä levyä ja kolmannen pannari maistui kananmunalle. Mepä siis tästä innostuneena julkaistaan blogissa meidän mamman pannariresepti. Tätä kannattaa testata!

Meidän pannariresepti on kahden kananmunan kokoluokkaa, eli passeli kahden-neljän herkuttelijan iltapalaksi. Parasta reseptissä on se, että taikina mahtuu pyöreään piirakkavuokaan ja kun vuoan vielä vuoraa leivinpaperilla, selviytyy pienemmällä tiskivuorella. Pannaritaikina kannattaa valmistaa jo muutamaa tuntia ennen paistamista ja valmis pannukakku tarjoilla luonnollisesti lämpimänä esimerkiksi mansikkahillon ja kermavaahdon kera. 

Pannukakku piirakkavuoassa 2-4 hengelle
4 dl maitoa
2 kananmunaa
1 mm suolaa
1 rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
loraus ruokaöljyä

Ohjeet:
  1. Sekoita ainekset hyvin ja jätä taikina tekeytymään huoneenlämpöön.
  2. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Rypistä leivinpaperiarkki ja painele se pyöreään Ø27cm piirakkavuokaan. Kumoa taikina vuokaan.
  3. Paista ensin 200 asteessa n. 30 min. Laske lämpötila 180 asteeseen ja paista vielä kymmenisen minuuttia. 


soma arki pannukakku ohje resepti

Kommentit

  1. Kerrankin onnistui ☺️ kiitos reseptistä. Juuri sopivan kokoisenkin vielä. ☺️

    VastaaPoista
  2. Taisi olla liian matala lämpötila, koska pannari ei meinannut paistua millään...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa