Mazariinit




Tällainen herkku koristi meidän juhannuspöydän jälkkäriosastoa perinteisen mansikkatäytekakun rinnalla. Teimme jo tuossa keväämmällä löydön äidin leivontakaapin perukoilta - perinteiset alumiiniset mazariinivuoat. Sehän on ihan selvä, että näpit rupesivat saman tien syyhyämään leivontabisneksiin. Varsinaisiin hommiin pääsimme kuitenkin vasta juhannuksena, kun jälkiruoaksi valmistui maukkaat ja somat mazariinit. Alumiinisia vuokia homma ei tietenkään edellytä, sillä nämä herkut voi varsin hyvin valmistaa myös foliovuokiin. 


Mazariinit (18kpl)
murotaikinapohja
100g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 ½ rkl sokeria
½ muna
täyte
150g mantelimassaa
50g voita
2 ½  munaa
4 rkl vehnäjauhoja
½  tl leivinjauhetta
vadelmia tai vadelmahilloa
kuorrute
2 dl tomusokeria
tilkka vettä
elintarvikeväriä


Ohjeet
1. Voitele mazariinivuoat ja valmista murotaikinapohja nyppimällä voi ja kuivat aineet keskenään. Lisää seokseen puolikas muna. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin tekeytymään.
2. Valmista täyte raastamalla mantelimassa kulhoon ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi. Sekoita tasaiseksi. Vispaa kananmunat yksitellen seokseen. Lisää viimeisenä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Kauli taikina ja jaa se mazariinivuokiin. Laita taikinapohjan päälle hiukan vadelmahilloa tai yksi kokonainen vadelma. Täytä vuoat täytteellä ja paista uunin alatasolla ritilän päällä 200 asteessa 15 minuutin ajan. Anna leivonnaisten jäähtyä hieman ennen irrottamista vuoista.
4. Valmista kuorrute ja levitä se jäähtyneen leivonnaisen täytteen päälle. Huomioithan, että kuorrutteen tulee olla suhteellisen jäykähköä, jottei se valu leivonnaisten päältä.









Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa