Gluteeniton poutapilvikakku ilman liivatetta
Tällä viikolla panostetaan blogissa kesäjuhlien tarjottaviin. Valmistimme aiemmin keväällä jäädytettävän suklaatuorejuustokakun, jonka resepti kannattaa ehdottomasti tallentaa oman reseptikirjan kansien väliin. Usein kuitenkin kuulee toivomuksia gluteenittomasta ja ilman liivatetta valmistettavasta herkusta. Tämä poutapilveksi nimetty valkosuklaamoussekakku täyttää molemmat toiveet ja suorastaan hyväilee makuhermoja. Kakku on lisäksi soman arjen mielestä esteettisesti varsin juhlakelpoinen ilmestys. 😊
Poutapilvikakku
Pohja
400g mantelimassaa
4 munaa
1 appelsiinin kuori
4 rkl kaakaojauhetta
Mousse
300g valkosuklaata
6 dl vispikermaa
4 munankeltuaista
Koristelu
maitosuklaata
mansikoita
marenkeja (200g sokeria, 4 munanvalkuaista, hiukan etikkaa)
1. Raasta jääkaappikylmä mantelimassa hienoksi
raastinraudalla. Vispaa kananmunat yksitellen mantelimassan joukkoon. Lisää
joukkoon raastettu appelsiinin kuori ja kaakaojauhe. Levitä seos irtopohjavuokaan
(Ø24cm). Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä
ja irrota reuna, pese ja aseta takaisin paikalleen.
2. Sulata
suklaa ja anna sen jäähtyä hieman. Vispaa kerma ja lisää vähitellen suklaan
joukkoon varovasti nostellen. Sekoita munankeltuaiset yksi kerrallaan seoksen
joukkoon. Kaada seos pohjan päälle, peitä tuorekelmulla ja pakasta vähintään 4
tuntia.
3. Tee halutessasi moussesta ylijääneistä
valkuaisista suurehkoja marenkeja kakun päälle koristeeksi.
Tarjoilu
Kakku sulaa tarjoiluvalmiiksi n. 20 minuutissa. Koristele marengeilla,
mansikoilla ja maitosuklaalla.
Me
päätimme värjätä kakkua koristavat marengit punaisella elintarvikevärillä sekä
kaakaojauheella. Värjäysoperatsuunin suoritimme juuri ennen uuniin laittamista
varovasti väriä valkuaisvaahtoon marmoroiden. Meidät yllätti positiivisesti se,
että tämä liivatteeton kakku piti rakenteensa huoneenlämpöisenäkin. Jos olet
Fazerinan ystävä, kakun pohja on just sun mieleen.
Kommentit
Lähetä kommentti