Sipulipiirakka (myös gluteenittomana)
Kuten
lupasimme, päivitämme tämän viikon ajan erilaisia juhlatarjottavia. Tänään
herkuttelemme suolaisella sipulipiirakalla, jonka voi valmistaa reseptistä
löytyvällä peruspohjalla tai gluteenittomalla pohjalla. Meidän perheessä tätä
on tarjottu varmaan jo ristiäisväelle, mutta tätä nykyä se tupsahtaa tarjolle
usein kekkereissä vasta yön pikkutunneilla. Herkku sopii siis moneen
tilanteeseen.
Tähän
täytteeseen liittyy myös hyvä niksi - sipulit nimittäin aidon kasikytluvun
henkeen pikakuullotetaan mikrossa. Näin ne muhjuuntumisen tai ruskistumisen
sijaan säilyttävät purutuntuman ja kuullottuvat hetkessä vaivatta!
Sipulipiirakka
Pohja125g voita
3 dl vehnäjauhoja
n. 1 tl suolaa
n. 1 rkl kylmää vettä
Gluteeniton pohja
125g maitorahkaa
125g leivontamargariinia
2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Täyte
5 suurta sipulia
2 tl sokeria
1 prk kermaviiliä
1 dl kermaa
1 muna
150g juustoraastetta
suolaa ja pippuria
Ohjeet
- Valmista tavallinen tai gluteeniton piirakkapohja. Nypi peruspohjassa voi ja vehnäjauhot yhteen ja lisää suola ja kylmä vesi. Sekoita gluteenittomassa pohjassa maitorahka ja huoneenlämpöinen leivontamargariini ja lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe seokseen. Sekoita hyvin. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Hienonna sipulit ja kypsennä ne mikrossa pienessä määrässä vettä, vähintään 5 minuutin ajan. Jäähdytä huoneenlämpöisiksi.
- Levitä taikina painellen piirakkavuokaan. Kaada päälle sipulit ja lisää muutama teelusikallinen sokeria.
- Valmista
seos kermaviilistä, kermasta, munasta, juustoraasteesta sekä mausteista. Kaada
seos sipuleiden päälle. Paista n. 30 min 180-200 asteessa uunin keskitasolla. Kun
pinta on kauniisti ruskettunut, on piirakka valmis.
Kommentit
Lähetä kommentti