Suolainen prinsessakakkuKesän valmistujaisjuhlien lähestyessä päätimme pyöräyttää hieman erilaisen prinsessakakun. Soman arjen prinsessakakku on tällä erää suolainen savuporotäytteinen voileipäkakku. Valmistus on helppoa ja hauskaa ja moni varmasti tunteekin kakun makean version Charlotte russen. Kakku siis kootaan kahdesta kääretortturullasta. 


Savuporotäytteinen voileipäkakku

Täyte
1 punainen paprika
6 rkl aurinkokuivattua tomaattia
600g ruohosipulituorejuustoa
150g ranskankermaa
300g savupororouhetta

32 paahtoleipäviipaletta
n. 2 dl maitoa kostutukseen

200g tuorejuustoa
1 kurkku
1 tomaatti


Ohjeet

  1. Valmista täyte. Pilko paprikat ja aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi. Sekoita ruohosipulituorejuusto, ranskankerma, savupororouhe sekä paprikat ja aurinkokuivatut tomaatit keskenään.
  2. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Älä käytä päätyviipaleita. Levitä paahtoleipäviipaleet tiiliskivien tavoin limittäin foliokääreen päälle (4x4). Katso kuva. Tee kaksi paahtoleipälevyä erillisille foliokääreille.
  3. Kostuta levyt maidolla ja painele saumakohdat kiinni toisiinsa haarukalla.
  4. Jaa täyte kahteen osaan ja levitä se paahtoleipälevyille ja rullaa levyt kääretortun tavoin foliokääreen sisälle tiukoiksi rulliksi. Anna maustua kylmässä noin tunnin ajan.
  5. Vuoraa 2,5 litran vetoinen pyöreä kulho tuorekelmulla. Leikkaa rullista n. 1cm paksuisia paloja ja asettele palat kulhon reunalle tiiviisti. Täytä vuoka loppupaloilla ja laita se jääkaappiin tekeytymään yön yli.
  6. Kumoa kakku alustalle ja kuorruta tuorejuustolla. Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi ja valmista tomaatin kuoresta kukkakoriste. Koristele kakku kurkkuviipalein aloittamalla kakun alareunasta. Aseta lopuksi kakun päälle tomaattiruusu.

 
Meilläkin on itseasiassa aihetta juhlaan. Saimme nimittäin vastikään tiedon, että viimeinen tentti kotitaloustieteen opinnoissa meni läpi. Nyt siis olisi aika ryhtyä suunnittelemaan yhteisiä valmistujaisjuhlia kahteen uuteen ammattiin. Käsityönopettajan & kotitalousopettajan bileissä juhlakalut valmistavat todennäköisesti omat kolttunsa, pöytäliinat ja tietysti myös tarjottavat. Kätevää! Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa