Dammsugare vaniljaisella twistillä




Jälleen kerran soman arjen naisten näppeihin päätyi resepti, jota on jo pitkään pitänyt testata. Ruotsalaisten rakastama Dammsugare on marsipaanipintainen leivonnainen, jonka muoto muistuttaa vanhaa pölynimurimallia. Suomessa näitä namuja kuulee kutsuttavan nimellä punssirulla. Meidän dammsugareihin maun antaa poikkeuksellisesti vanilja-aromi, sillä emme ole niin punssin tai arrakin perään. Tämä resepti on juuri siitä niin kiva ja toimiva, että täytteen maku on täysin kokin sovellettavissa. Täytteeseen voi laittaa niin kookos- kuin kaurahiutaleita ja maustaa ihan millä vain aromilla. Kuvittelepa jouluisen punaiset piparminttu-dammsugaret!

Tämä resepti saa ehdottomasti paikkansa soman arjen reseptikirjan jälkkäriosiosta. Rullien valmistus oli helppoa ja hauskaa puuhaa ja lisäplussaa tulee siitä, ettei valmistus edellytä kypsentämistä uunissa. Meidän mielestä on myös varsin ihanaa, että rullissa näkyy meidän kättemme jälki. 💗


Dammsugare (20 kpl)
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
100g voita tai margariinia
4-5 dl murustettua sokerikakkua
3 kpl murustettua Digestive-keksiä
3 ½ tl vanilja-aromia
250g marsipaania
vihreää & punaista elintarvikeväriä
50g tummaa suklaata
50g valkosuklaata
strösseleitä

Ohjeet
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen rasva. Vispaa seos vatkaimella kuohkeaksi ja lisää vähitellen murustettua sokerikakkua sekä keksiä. Mausta lopuksi vanilja-aromilla ja anna taikinan levätä jääkaapissa noin tunnin ajan.
  2. Jaa marsipaani kahteen yhtä suureen osaan ja värjää osat elintarvikevärillä. 
  3. Kauli marsipaani n. 3 mm paksuiseksi pitkänomaiseksi kaistaleeksi. Kaistaleen leveys tulee olla sellainen, että se riittää taikinapötkön ympäri. Pyöritä jääkaappikylmästä taikinasta 2-3 cm paksuisia pötköjä ja rullaa marsipaani pötkön ympäri, nipistä kiinni ja leikkaa ylimääräinen marsipaani pois. Pyöritä pötkö lopuksi tasaiseksi ja jätä saumakohta pötkön alapuolelle.
  4. Leikkaa rullasta 4-5 cm pituisia paloja ja siirrä ne leivinpaperin päälle ja jääkaappiin.
  5. Sulata suklaat ja kastele rullan molemmat päät suklaassa. Voit halutessasi dipata rullan suklaisen pään strösseleissä. Säilytä rullat viileässä.


Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa