Baileys-mokkapalat - keissi Movember...Vaaleanpunaisen lokakuun päätteeksi lähdimme intoa puhkuen suunnittelemaan puolestaan Movember-herkkuja. Mutta mitä Movemberille tapahtui? Varainhankintaa ei enää olekaan sellaisenaan ja jäimme ällistelemään tilannetta siskosten kesken. Ensinnäkin viikset ovat ihanat ja toisekseen viiksien kasvattelu marraskuun synkeinä iltoina toi piristävällä tavalla keskustelun alle miesten yleisimmän syövän sekä tarpeen syöpätutkimuksen tukemiseen. Nooo… Mielestämme viiksien ja partojen kasvattelu sopii marraskuuhun ihan ilman virallista varainhankintakampanjaakin.
Pidetään siis omat kemut ja kerätään lahjoituksia hyvän asian puolesta. Me päätimme järjestää isänpäivänä viiksijuhlat ja haastoimme perheen lahjoittamaan saman summan eturauhassyöpätutkimukselle kuin mitä lahjoitimme lokakuussa rintasyöpätutkimukseen nauhoineen, mukeineen ja rahoineen. Syöpäsäätiön Pelasta miehet -sivustolla pääset osallistumaan keräykseen. Haasta vaikka työporukka mukaan, sillä toistaiseksi keräyspotti on alle 40 000€! 


Meillä kestosuosikki lasten ja aikuisten juhlissa on ollut kasarilta lähtien mokkapalat. Päätimme viiksijuhlien kunniaksi kuitenkin kuorruttaa palat ensin kahvikuorrutteella ja sen lisäksi milläpä muullakaan kuin Baileysillä. Vinkkinä vaan, että kiehauttamalla saa kuorrutteesta alkoholin haihdutettua ja maku pysyy miltei samana – me tosin tykätään aika paljon Baileysistä, joten kiehauttelu jäi välistä!


Baileys mokkapalat (pellillinen)
300g voita
2¼ dl sokeria
5 munaa
6 dl vehnäjauhoa
6 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1¼ dl maitoa
1 dl kylmää kahvia
Kahvi-kuorrute
¾ dl kahvia
100g voita
½ dl kaakaojauhetta
6 dl tomusokeria
Baileys-kuorrute
130g voita
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl tomusokeria
½ dl Baileys-kermalikööriä

Ohjeet:
1.   Valmista pohja. Vaahdota voi ja sokeri ja lisää yksitellen kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos vuorotellen kahvin ja maidon kanssa taikinaan.
2.   Kaada seos leivinpaperin päälle ja tasoita pellille. Paista uunin keskitasolla 200-asteessa n. 10-15 minuuttia.
3.   Muotoile valmiista pohjasta piparimuoteilla viiksiä. Sydänmuotilla saat tehtyä keskeltä puolittamalla pitkät ”mursuviikset”. Ympyrämuotilla voit puolestaan tehdä perinteiset, kaartuvat viikset puolittamalla palan piirtäen ying&yang -merkin veitsellä.
4.   Valmista kahvikuorrute. Valmista kahvi ja sulata voi. Lisää sitten kaakaojauhe ja tomusokeri kahvin ja voin joukkoon sekoittaen. Kaada kuorrute hiukan lämpimän pohjan päälle.
5.   Valmista Baileys-kuorrute. Vatkaa voi, kaakaojauhe ja tomusokeri tasaiseksi massaksi. Lisää vähitellen joukkoon kermalikööri. Nostele seos pursotuspussiin. Valitse pursotusta varten esim. tähtitylla, jotta saat aikaiseksi karvamaiset viikset.Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa