Fetaporkkanapiiras - gluteenitonta, laktoositonta ja kaunista




Porkkanaa, porkkanaa ja vähän vielä porkkanaa. Me ollaan ihan älyttömiä porkkanahulluja. Porkkana sopii niin jälkkäreihin kuin suolaisiin herkkuihin. Toki sitä voi myös napostella tuoreena sellaisenaan tai raasteena. Lapsuuden valokuvia kun tihrustaa, on meidän perheen mukuloilla kaikilla oranssit posket - google osasi kertoa tätä oranssiposkisuutta kutsuttavan karotenemiaksi. Oppia ikä kaikki! 😅

Olethan muutes jo eksynyt meidän porkkanakakun reseptin äärelle? Mikäli et, niin löydät sen täältä. Nyt kuitenkin tämänpäiväisen reseptin kimppuun.

Fetaporkkanapiiras
Gluteeniton pohja
125g laktoositonta maitorahkaa
125g laktoositonta leivontamargariinia
2 ½ dl gluteenitonta leipäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
Täyte
350g porkkanoita
200g laktoositonta fetajuustoa
n. 15cm pala purjoa
Munamaito
3 kananmunaa
2 dl laktoositonta maitoa
1 dl laktoositonta ruokakermaa
1 dl laktoositonta juustoraastetta
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Ohjeet
  1. Valmista gluteeniton piirakkapohja. Sekoita maitorahka ja huoneenlämpöinen leivontamargariini ja lisää keskenään sekoitetut leipäjauhot ja leivinjauhe seokseen. Sekoita hyvin. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Pese ja kuori porkkanat ja keitä niitä n. 5 minuutin ajan vähäsuolaisessa vedessä. Anna jäähtyä ja halkaise pituussuunnassa.
  3. Esikäsittele purjo halkaisemalla se leikkuuveitsellä pituussuunnassa. Huuhtele multa lehtiväleistä juoksevalla vedellä ja viipaloi n. 15 cm mittaisesta palasta ohuita renkaita poikkisyin.
  4. Valmista munamaito sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
  5. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja lisää vuorotellen porkkanoita, purjoa ja murusteltua fetaa piirakkapohjan päälle. Jätä kuitenkin muutama halkaistu porkkana vielä sivuun. Kaada lopuksi munamaito täytteiden päälle ja asettele  sivuun nostamasi halkaistut porkkanat pintaa koristamaan.
  6. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 40 minuutin ajan tai kunnes piirakka on kypsä. Pinnan liiallisen ruskistumisen ehkäiset peittämällä piirakan leivinpaperilla noin puolessa välissä paistoaikaa.

Ja hei, juhannukseksi usein löytyy jo varhaisporkkanoita tarjottavaksi. Juhannuksen tarjottavien teemaksi voisikin ottaa porkkanan. Nyt blogista löytyy jo reseptit suolaisen piirakkaan ja jälkkäriin. Olisko joku porkkanadrinksu sitten seuraavaksi pähkäilyn alla...


Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa