Lapsuuden makumuisto: Sami Kuronen
Jipii, perjantai! Soman arjen lempparipäivä viikosta, jonka kruunaa
tähtivieraan lapsuuden makumuistoihin sukeltaminen. Kandee ottaa rento asento
siellä työpaikan toimistotuolilla, kotisohvalla tai missä ikinä seuraavaa klippiä
kuunteletkaan. Tiedossa hunajaa korville Sami Kurosen muodossa. Tämä makumuisto
sulattaa sydämen ja saa palaamaan omille sukujuurille sekä muistelemaan
ruokaperinteitä, jotka ehdottomasti haluaa siirtää seuraaville sukupolville.
Mummot on ihania! Voi kun omansa olisi saanut pitää elämässään pitkälle
aikuisuuteen. Onneksi on makumuistot, joiden myötä voi palata takaisin mummolassa
vietettyihin päiviin. Soma arki haluaa Sami Kurosen johdattelemana tarjota teille
lukijoille reseptit meidän Taimi-mummon sunnuntaisiin herkkuihin. Nostalgiannälkäisille
ekstraherkkuna myös mummolassa kahvipöytään vieraaksi päässeet ponit.
Piimäkakku
3 dl piimää
1½ tl soodaa
2 dl sokeria
2 dl siirappia
1 tl neilikkaa
3 dl rusinoita
200g sulatettua margariinia
6 dl vehnäjauhoja
Ohjeet
1. Sekoita kaikki ainekset.
2. Kaada
voideltuun ja jauhotettuun 2 litran vetoiseen vuokaan.
3. Paista 200 asteessa noin 60 minuuttia.
Kaneliässät, meille tutummin
ässäkeksit (n. 40kpl)
200g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
Pinnalle: kanelia ja sokeria
Ohjeet
1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
3. Lisää taikinaan kuivat aineet ja sekoita
tasaiseksi.
4. Anna taikinan jähmettyä viileässä.
5. Pyörittele taikinasta pikkusormenpaksuista
tankoa ja leikkaa tanko 8cm pätkiin. Kieritä tankoja kanelisokeriseoksessa ja
muotoile pellille S-kirjaimen muotoon.
6. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Kuivakakut ovat siitä ihania, että ne säilyvät huoneenlämmössä jopa
viikon ja makukin paranee ajan kuluessa. Ässäkeksejä tulee tällä reseptillä sen
verran, että niitäkin jää peltipurkkiin pahan päivän varalle tai jos
keksihammasta kolottaa.
Nam, piimäkakku kuulostaa tosi hyvältä ja helpolta tehdä. Kysymys, voiko jättää rusinat pois? Pitäätkö ne korvata jollakin muulla vai voiko vaam jättää pois? :)
VastaaPoistaHei ja kiitos hyvästä kysymyksestä.
PoistaRusinat voi jättää pois tai ne voi vaihtoehtoisesti korvata esimerkiksi puolukoilla tai kuivatuilla hedelmillä. Leipomisen iloa! :)