Lapsuuden makumuisto: Sami Kuronen







Jipii, perjantai! Soman arjen lempparipäivä viikosta, jonka kruunaa tähtivieraan lapsuuden makumuistoihin sukeltaminen. Kandee ottaa rento asento siellä työpaikan toimistotuolilla, kotisohvalla tai missä ikinä seuraavaa klippiä kuunteletkaan. Tiedossa hunajaa korville Sami Kurosen muodossa. Tämä makumuisto sulattaa sydämen ja saa palaamaan omille sukujuurille sekä muistelemaan ruokaperinteitä, jotka ehdottomasti haluaa siirtää seuraaville sukupolville.




Mummot on ihania! Voi kun omansa olisi saanut pitää elämässään pitkälle aikuisuuteen. Onneksi on makumuistot, joiden myötä voi palata takaisin mummolassa vietettyihin päiviin. Soma arki haluaa Sami Kurosen johdattelemana tarjota teille lukijoille reseptit meidän Taimi-mummon sunnuntaisiin herkkuihin. Nostalgiannälkäisille ekstraherkkuna myös mummolassa kahvipöytään vieraaksi päässeet ponit.  


Piimäkakku
3 dl piimää
1½ tl soodaa
2 dl sokeria
2 dl siirappia
1 tl neilikkaa
3 dl rusinoita
200g sulatettua margariinia
6 dl vehnäjauhoja

Ohjeet

1. Sekoita kaikki ainekset.
2. Kaada voideltuun ja jauhotettuun 2 litran vetoiseen vuokaan.
3. Paista 200 asteessa noin 60 minuuttia.


Kaneliässät, meille tutummin ässäkeksit (n. 40kpl)
200g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
Pinnalle: kanelia ja sokeria


Ohjeet

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
3. Lisää taikinaan kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
4. Anna taikinan jähmettyä viileässä.
5. Pyörittele taikinasta pikkusormenpaksuista tankoa ja leikkaa tanko 8cm pätkiin. Kieritä tankoja kanelisokeriseoksessa ja muotoile pellille S-kirjaimen muotoon.
6. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.


Kuivakakut ovat siitä ihania, että ne säilyvät huoneenlämmössä jopa viikon ja makukin paranee ajan kuluessa. Ässäkeksejä tulee tällä reseptillä sen verran, että niitäkin jää peltipurkkiin pahan päivän varalle tai jos keksihammasta kolottaa.


Kommentit

  1. Nam, piimäkakku kuulostaa tosi hyvältä ja helpolta tehdä. Kysymys, voiko jättää rusinat pois? Pitäätkö ne korvata jollakin muulla vai voiko vaam jättää pois? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos hyvästä kysymyksestä.
      Rusinat voi jättää pois tai ne voi vaihtoehtoisesti korvata esimerkiksi puolukoilla tai kuivatuilla hedelmillä. Leipomisen iloa! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa