Suklaakupillinen vadelmarahkaa
Tämän päivityksen
tekemistä me ollaan jo pitkään himoittu. Meidän silmiin osui jo joskus aiemmin
keväällä suklaiset, syötävät tarjoilukupit ja pitihän suklaakuppien toimivuutta
käytännössä testata ihan omin kätösin. Ja kyllä, ne ihan oikeasti toimii
jälkkärikuppeina! Mikä parasta, tiskihommat jää minimiin kun vieraat
pistelevät ahmien tarjoilukupposenkin poskeensa.
Suklaakuppien
valmistaminen oli tosi kivaa ja yllätti tekijät helppoudellaan. Pienellä
vaivalla saa näyttävät jälkiruoat valmistettua ja näin kesällä voi koristeluun
hyödyntää kotimaisia marjoja. Rahkaan valitsimme vadelmat, sillä ne sopivat suklaan
pariksi ja edelliskesäisiä vadelmia löytyi vielä pakkasesta. Toki kuppiin voi
pyöräyttää vaikkapa vaniljajätskipallukan tai täyttää sen vaikkapa tuoreilla
vadelmilla ja kermavaahdolla. Nythän on koko pitkä kesä aikaa testailla
erilaisia versioita.
Suklaakupit (4kpl
valkosuklaakuppeja, 4 kpl maitosuklaakuppeja)
vesi-ilmapalloja
150g
valkosuklaata
150g
maitosuklaata
Vadelmarahka
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
250g maitorahkaa
150g vadelmia
koristeluun
tuoreita marjoja
suklaata
Ohjeet
- Nosta pakastevadelmat sulamaan ja puhalla 8kpl vesi-ilmapalloja ilmaa täyteen. Pese vesi-ilmapallot huolella.
- Valmista suklaakupit. Aloita sulattamalla valkosuklaa kapeaan astiaan. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kolikon kokoinen pyöreä suklaakiekko. Tämä toimii suklaakupin pohjana. Upota vesi-ilmapallo sulaan suklaaseen ja nosta se jähmettymään suklaakiekon päälle. Toimi samoin maitosuklaan kanssa. Ylijääneeseen suklaamassan voit dipata mansikoita koristamaan annoksia. Laita valmiit suklaakupit ja kuorrutetut mansikat jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
- Valmista vadelmarahka. Lisää kerman joukkoon vaniljasokeri ja sokeri. Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon maitorahka ja sulaneet vadelmat. Laita jääkaappiin odottamaan annosten kokoamista.
- Nosta jähmettyneet suklaakupit jääkaapista tarjoiluastioille ja poksauta vesi-ilmapallot terävällä neulalla. Annostele vadelmarahkaa ja tuoreita marjoja suklaakuppien sisään.
Kommentit
Lähetä kommentti