Suklaakupillinen vadelmarahkaaTämän päivityksen tekemistä me ollaan jo pitkään himoittu. Meidän silmiin osui jo joskus aiemmin keväällä suklaiset, syötävät tarjoilukupit ja pitihän suklaakuppien toimivuutta käytännössä testata ihan omin kätösin. Ja kyllä, ne ihan oikeasti toimii jälkkärikuppeina! Mikä parasta, tiskihommat jää minimiin kun vieraat pistelevät ahmien tarjoilukupposenkin poskeensa.

Suklaakuppien valmistaminen oli tosi kivaa ja yllätti tekijät helppoudellaan. Pienellä vaivalla saa näyttävät jälkiruoat valmistettua ja näin kesällä voi koristeluun hyödyntää kotimaisia marjoja. Rahkaan valitsimme vadelmat, sillä ne sopivat suklaan pariksi ja edelliskesäisiä vadelmia löytyi vielä pakkasesta. Toki kuppiin voi pyöräyttää vaikkapa vaniljajätskipallukan tai täyttää sen vaikkapa tuoreilla vadelmilla ja kermavaahdolla. Nythän on koko pitkä kesä aikaa testailla erilaisia versioita. 


Suklaakupit (4kpl valkosuklaakuppeja, 4 kpl maitosuklaakuppeja)
vesi-ilmapalloja
150g valkosuklaata
150g maitosuklaata

Vadelmarahka
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
250g maitorahkaa
150g vadelmia

koristeluun
tuoreita marjoja
suklaata

Ohjeet
  1. Nosta pakastevadelmat sulamaan ja puhalla 8kpl vesi-ilmapalloja ilmaa täyteen. Pese vesi-ilmapallot huolella.
  2. Valmista suklaakupit. Aloita sulattamalla valkosuklaa kapeaan astiaan. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kolikon kokoinen pyöreä suklaakiekko. Tämä toimii suklaakupin pohjana. Upota vesi-ilmapallo sulaan suklaaseen ja nosta se jähmettymään suklaakiekon päälle. Toimi samoin maitosuklaan kanssa. Ylijääneeseen suklaamassan voit dipata mansikoita koristamaan annoksia. Laita valmiit suklaakupit ja kuorrutetut mansikat jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
  3. Valmista vadelmarahka. Lisää kerman joukkoon vaniljasokeri ja sokeri. Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon maitorahka ja sulaneet vadelmat. Laita jääkaappiin odottamaan annosten kokoamista.
  4. Nosta jähmettyneet suklaakupit jääkaapista tarjoiluastioille ja poksauta vesi-ilmapallot terävällä neulalla. Annostele vadelmarahkaa ja tuoreita marjoja suklaakuppien sisään. 


Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa