Pehmeät voikaramellit


soma arki pehmeät voikaramellit

Pääsiäisen jälkkäripöytään on ihana valmistaa Kinder-jätskien ohella myös omatekoisia karamelleja. Nämä pehmeät voikaramellit valmistuvat miltei samoista raaka-aineista kuin aiemmin julkaisemamme paistettujen kananmunien muotoiset minttukarkit. Molemmissa namuissa on mahdollisuus korvata piparminttuaromi jollain toisella, oman suun mukaisella aromilla. Voisihan esimerkiksi aromiksi valita karamellin värin perusteella mansikan, sitruunan ja päärynän. Syntyipä näitä karamelleja valmistaessa myös viimeistelyyn liittyvä jalostusidea. Ensi vuonna me aiotaan muotoilla pehmeät voikaramellit pieniksi värikkäiksi pääsiäismuniksi, joiden pinnan koristellemme karkkien kuivuttua elintarviketusseilla. Ei maltettais oottaa!

Me ollaan tämän ensimmäisen blogivuotemme aikana valmistettu mm. fudgea ja suklaaseen dipattuja vaahtokarkkitikkareita, kookoskuulia, omatekemää vaahtokarkkia, valkosuklaista rockyroadia, kotikutoista Daimia, hedelmäremmejä ja appelsiinisuukkoja. Moni näistä herkuista on gluteenittomia ja osa myös vegaanisia. Kannattaa ehdottomasti testata meidän kaikki karkkireseptit. Ja jotenkin veikataan, että näitä reseptejä tulee vielä vuosien saatossa hirmuinen liuta lisää. Nyt kuitenkin näiden pehmeiden voikaramellien reseptiin.

somaarki karkki ohje voikaramelli
Pehmeät voikaramellit (n. 50kpl)
5 dl tomusokeria
50g voita
n. 1 rkl kermaa
muutama tippa piparminttuaromia
elintarvikevärejä

Ohjeet:
  1. Mittaa tomusokeri, huoneenlämpöinen voi & kerma yleiskoneeseen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa hiukan kermaa, jotta saat tasaisen, muotoiltavan massan aikaiseksi.
  2. Lisää piparminttuaromi. Maista massaa maustaessasi, jotta saat aikaan toivomasi vahvuuden piparminttukaramellille.
  3. Jaa massa kolmeen yhtä suureen osaan ja värjää elintarvikevärein.
  4. Rullaa värjätyt massat ohuiksi, noin pikkurillin paksuisiksi pötköiksi ja leikkaa pieniksi paloiksi. Anna kuivua huoneenlämmössä esimerkiksi leivinpaperin päällä.
  5. Säilytä karamelleja ilmatiiviissä purkissa. 
soma arki DIY karkkiohje pääsiäinen resepti

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa