Vähän liian helpot karkkiohjeet


 
Joskus on kiva tuunata ja testailla karkkireseptejä. Tänään kokeiluun päätyi Kiran karkkihyllyn suurin herkku – fudge. Tiedä sitten mitä tapahtuu, mikäli resepti osoittautuu herkulliseksi. Pitää varmaan etsiä jo varuiksi joku fudgeylilyöjien ryhmä, ilmoittaa Kirre sinne ja aloittaa samalla fitness-harrastus – nythän sitä kässänopena osaisi sellaiset strassibikinitkin itselleen ährytä.


Meillä on tapana järjestää perheen kesken euroviisu-kisastudio, jonne keksitään Suomen edustajaa kuvaavia erilaisia tarjottavia. Nämä fudget pitää ehdottomasti valmistaa iltaa koristamaan. Fudgejen kaveriksi päätettiin valmistaa myös supernopeita ja etenkin pienten lasten kanssa kokkailuun soveltuvia vaahtokarkkitikkareita. Ne on sillai hyvällä tavalla ällömakeita ja kauniita - ihan kuin superlahjakas Saarakin. Aitoina viisufaneina meillä on tarjottavien ohella panostettu tulostettuihin, täytettäviin arviointilomakkeisiin, johon voi kirjata muistiin ajatuksia esityksestä ja rankata esiintyjät mieltymysjärjestykseen. Sitten ei ainakaan naapuri siitä sohvannurkasta pääse sanomaan oman suosikin voittaessa, että et sä kyllä äsken ollu sitä mieltä, että toi olis paras. Mustaa valkosella nääs.

Nyt sitten niihin ohjeisiin. 

Fudge
200g valkosuklaata
50g voita
3 dl sokeria
½ dl vaaleaa siirappia
3 dl kuohukermaa
1 tl sormisuolaa
(turkinpippurirouhe)

Ohjeet
1. Rouhi valkosuklaa.
2. Mittaa kattilaan voi, sokeri, siirappi ja kuohukerma.
3. Kuumenna seosta kunnes sokeri on sulaa. Vältä seoksen turhaa sekoittelua. Malta jatkaa hiljalleen keittämistä kunnes seos on 116 asteista. Mikäli et omista lämpömittaria, voit tehdä kinuskikokeen. Kokeessa tiputetaan muutama pisara kuumaa fudgeseosta kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on sopivan sakeaa.
4. Kun seos on saavuttanut toivotun lämpötilan, ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon rouhittu valkosuklaa. Vatkaa seosta voimakkaasti muutaman minuutin ajan. Lisää seokseen lopuksi sormisuola ja mahdolliset lisäherkut.
5. Kaada seos kelmulla vuorattuun leipävuokaan ja anna jähmettyä yön yli.
6. Leikkaa kovettunut fudgelevy omiin näppeihin sopiviksi paloiksi.

Kotikutoisesta fudgesta saa kaiken kaupan päälle laktoositonta. Turhan helppoa! Soma arki jakoi fudgeseoksen kahteen osaan ja lisäsi toiseen turkinpippurirouhetta makua antamaan. Kokeile säkin sujauttaa omaa lempparikarkkia fudgen sekaan ja kerro meille sitten, miten onnistui.

Vaahtokarkkitikkarit (n. 34kpl)
70g valkosuklaata
70g maitosuklaata
vaahtokarkkeja
grillitikkuja
Koristeluun:
nonparelleja
kookoshiutaleita
hasselpähkinärouhetta
piparminttusuklaarouhetta

Ohjeet
1. Sulata suklaat ja laita pikkukuppeihin koristeluun käyttämäsi herkut.
2. Seivästä vaahtokarkit grillitikuilla, upota ne sulaan suklaaseen ja pyöräytä koristelukupissa.
3. Aseta tikut pystyyn laakealle astialle ja anna suklaan jähmettyä.

Soman arjen herkkuja naposteli ainoastaan aikuiset. Tästä syystä koimme varsin turvalliseksi jättää grillitikkuihin terävän pään. Mikäli seurueessa on pikkulapsia, suosittelemme käyttämään esimerkiksi jäätelötikkuja.

Meitä epäilytti irtoavatko vaahtokarkkitikkarit lautaselta, kun ne asettaa suklaassa ja koristeissa kastettuina jähmettymään astiapintaa vasten. Epäilys osoittautui turhaksi, varsin kauniisti irtosivat. Itseään voi kesällä huijata ja ostaa vaahtokarkkien tilalle terveellisiä kotimaisia marjoja. Sitä suklaatahan ei marjojen päällä kuitenkaan lasketa...Kommentit

  1. Nam, enpä ole ikinä tehnyt tällaista fudgea. Täytyy kokeilla. Olen tehnyt sellaista suklaafudgea (en tiedä onko fudgea, mikä on fudge 😁 ). Siihen tulee kondensoitua maitoa. Käytin viimeisimmällä kerralla eri merkkistä maitoa, muuten tein taikinan täsmälleen reseptin mukaisesti. Ongelma oli, että taikina ei hyytynyt jääkaapissa vaan suli sormiin heti kun otti jääkaapista pois. Tein taikinan kahteen kertaan ja sama homma. Voisiko olla että tässä halvemmassa Rainbown kondensoidussa maidossa on jotakin, mikä pitää sen sulampana...?? Hämmentävää! Meni joukulahjaherkut pilalle, piti sanoa saajille, että lusikoi ne kipoista 😭

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa