Minttukaramelli - Paistetut kananmunat
Ei vitsit näitä pääsiäispöydän namuja oli hauska valmistaa! Me hihkuttiin ku pienet lapset muotoillessamme massaa paistetun kananmunan muotoon ja tällätessämme keltuaisia sokerimassan pintaan. Näiden karkkien juju piileekin hauskassa ulkokuoressa. Korean ulkokuorensa lisäksi paistetut kananmunat ovat takuuvarmoja makeanhimon taltuttajia. Ja valmistaminenkin tapahtuu kädenkäänteessä, sillä raaka-ainelista on todella lyhyt. Tarvitset vain kananmunan valkuaisen, tomusokeria, piparminttuaromia sekä keltaisia suklaarakeita. Valmistusprosessissa huomasimme, että ainakaan meidän valmistamaa massaa ei olisi voinut pursottaa. Päädyimmekin muotoilemaan paistettujen kananmunien valkuaiset käsin. Kädet tuli vain kostuttaa tipalla ruokaöljyä.
Paistetut kananmunat
1 kananmunan valkuainen
3½ dl tomusokeria
3 mm piparminttuaromia
keltainen suklaakaramelli
Ohjeet:
- Vispaa valkuainen vaahdoksi sähkövatkaimella.
- Lisää tomusokeri vähitellen valkuaisvaahdon joukkoon sähkövatkaimella voimakkaasti sekoittaen.
- Mausta massa piparminttuaromilla. Maista massaa maustaessasi, jotta saat aikaan toivomasi vahvuuden piparminttukaramellille.
- Pyörittele massasta pieniä palloja ja painele ne leivinpaperille valkuaisen muotoon. Paina lopuksi massaan keltainen raekaramelli keltuaiseksi. Anna karamellien kuivua yön yli.
Kommentit
Lähetä kommentti