Minttukaramelli - Paistetut kananmunat

soma arki paistetut kananmunat minttukaramelli

Ei vitsit näitä pääsiäispöydän namuja oli hauska valmistaa! Me hihkuttiin ku pienet lapset muotoillessamme massaa paistetun kananmunan muotoon ja tällätessämme keltuaisia sokerimassan pintaan. Näiden karkkien juju piileekin hauskassa ulkokuoressa. Korean ulkokuorensa lisäksi paistetut kananmunat ovat takuuvarmoja makeanhimon taltuttajia. Ja valmistaminenkin tapahtuu kädenkäänteessä, sillä raaka-ainelista on todella lyhyt. Tarvitset vain kananmunan valkuaisen, tomusokeria, piparminttuaromia sekä keltaisia suklaarakeita. Valmistusprosessissa huomasimme, että ainakaan  meidän valmistamaa massaa ei olisi voinut pursottaa. Päädyimmekin muotoilemaan paistettujen kananmunien valkuaiset käsin. Kädet tuli vain kostuttaa tipalla ruokaöljyä.

somaarki minttukarkki paistetut kananmunat

Tässä reseptissä ruotsalainen jouluherkku Mintkyssar muuntautuu pääsiäistwistin myötä paistetun kananmunan muotoon. Jouluna siis kannattaa testata perinteisen minttusuukon valmistusta. Minttusuukossa keltuaisen tilalla on sulatettua suklaata. Makumaailma lähentelee siis kaikille tuttua After eight-minttutäytteistä suklaata. Ah! Voisipa noista muuten myös muotoilla kevätkaramelleja – valkovuokkoja tai päivänkakkaroita. Resepti on muokattavissa ulkomuodon ohella myös makumaailman tiimoilta. Piparminttuaromin voi korvata millä vain aromilla. Keltuaiseksi puolestaan passaa miltei mikä tahansa keltainen karamelli. Nyt vaan kokeilemaan!

soma arki mintkyssar pääsiäinen minttukaramelli

Paistetut kananmunat
1 kananmunan valkuainen
3½ dl tomusokeria
3 mm piparminttuaromia
keltainen suklaakaramelli

Ohjeet:
  1. Vispaa valkuainen vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Lisää tomusokeri vähitellen valkuaisvaahdon joukkoon sähkövatkaimella voimakkaasti sekoittaen.
  3. Mausta massa piparminttuaromilla. Maista massaa maustaessasi, jotta saat aikaan toivomasi vahvuuden piparminttukaramellille.
  4. Pyörittele massasta pieniä palloja ja painele ne leivinpaperille valkuaisen muotoon. Paina lopuksi massaan keltainen raekaramelli keltuaiseksi. Anna karamellien kuivua yön yli. 

soma arki minttukarkki mintkyssar paistetut kananmunat pääsiäinen

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa