Vegaaniset & gluteenittomat kookoskuulat
Aikamoisia
herkuttelijoita me taidetaan olla. Taisi olla huhtikuuta, kun viimeksi
pyöräytettiin fudgea ja suklaalla kuorrutettuja vaahtokarkkitikkareita. Tällä kertaa haluttiin testata vegaanisten ja gluteenittomien
kookoskuulien valmistusta. Nämä kuulat valmistuvat minuuteissa, sillä niihin
tarvitsee ainoastaan kolmea raaka-ainetta. Alun perin idea kuulien
valmistuksesta on lähtöisin Kiran Tallinnan reissulta, jossa kyseistä herkkua
sai tilata kahvilan vitriinistä. Kira oli rohkeana likkana tiedustellut
kahvilanpitäjältä reseptiä koukuttavan herkullisiin kookoskuuliin ja lähti kuin
lähtikin kolmen ainesosan lista käsissään hymy huulilla ulos kahvilasta.
Ja kyllä, resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan toimii suussa sulavan upeasti. Ai vitsit nää on makoisia! Nyt sitten teille lukijoille myös resepti jakoon.
Ja kyllä, resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan toimii suussa sulavan upeasti. Ai vitsit nää on makoisia! Nyt sitten teille lukijoille myös resepti jakoon.
Kookoskuulat (n. 15-20kpl)
150g kookoshiutaleita
1 prk kondensoitua kookosmaitoa
hasselpähkinöitä
Koristeluun
50g kookoshiutaleita
Ohjeet
1. Kaada 150g kookoshiutaleita kulhoon. Sekoita
joukkoon vähitellen kondensoitua kookosmaitoa, kunnes hiutaleista muodostuu
kiinteä, muotoiltava massa. Huomioithan, että seokseen ei kulu koko purkkia
kondensoitua kookosmaitoa.
2. Pyöritä massasta hasselpähkinän ympärille
tasaisen pyöreitä kuulia. Kaada 50g kookoshiutaleita toiseen kulhoon. Pyöräytä
kuulat kookoshiutaleissa ja aseta tarjolle.
Kommentit
Lähetä kommentti