Vegaaniset & gluteenittomat kookoskuulatAikamoisia herkuttelijoita me taidetaan olla. Taisi olla huhtikuuta, kun viimeksi pyöräytettiin fudgea ja suklaalla kuorrutettuja vaahtokarkkitikkareita. Tällä kertaa haluttiin testata vegaanisten ja gluteenittomien kookoskuulien valmistusta. Nämä kuulat valmistuvat minuuteissa, sillä niihin tarvitsee ainoastaan kolmea raaka-ainetta. Alun perin idea kuulien valmistuksesta on lähtöisin Kiran Tallinnan reissulta, jossa kyseistä herkkua sai tilata kahvilan vitriinistä. Kira oli rohkeana likkana tiedustellut kahvilanpitäjältä reseptiä koukuttavan herkullisiin kookoskuuliin ja lähti kuin lähtikin kolmen ainesosan lista käsissään hymy huulilla ulos kahvilasta.

Ja kyllä, resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan toimii suussa sulavan upeasti. Ai vitsit nää on makoisia! Nyt sitten teille lukijoille myös resepti jakoon.


Kookoskuulat (n. 15-20kpl)
150g kookoshiutaleita
1 prk kondensoitua kookosmaitoa
hasselpähkinöitä
Koristeluun
50g kookoshiutaleita

Ohjeet

1.   Kaada 150g kookoshiutaleita kulhoon. Sekoita joukkoon vähitellen kondensoitua kookosmaitoa, kunnes hiutaleista muodostuu kiinteä, muotoiltava massa. Huomioithan, että seokseen ei kulu koko purkkia kondensoitua kookosmaitoa.
2.   Pyöritä massasta hasselpähkinän ympärille tasaisen pyöreitä kuulia. Kaada 50g kookoshiutaleita toiseen kulhoon. Pyöräytä kuulat kookoshiutaleissa ja aseta tarjolle.


Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa