Daimia kiitos! - gluteeniton herkkupala
Lähdimme vähän skeptisenä keittelemään tätä herkkua, sillä oikea daimi
maistuu meille molemmille. Meinasi uskokin loppua keitellessä, mutta kyllä se
lopulta muotoutui ihan aidon daimin makuiseksi ja muotoiseksi. Okei, ehkä tuli
vähän ronskeja paloja, mutta överithän on paremmat kuin vajarit! Jotenkin petti
siinä sokerin ja voin käristessä arviointikyky ja tehtiin vähän paksumpia
mötkäleitä. Suositellaan siis tällä määrällä laittamaan seos pellille niin
herkut olisi mahdollisimman ohuita ja rapsakoita.
Kiraa ahdisti hiukan koko daim-show, koska se muistutti
toteutumattomasta haaveesta. Pitihän Kiran pilkukkaan marsun olla nimeltään
Daimi. Mutta ehkä ihan onnekasta (ainakin marsulle), että tuo lapsuudenhaave
jäi toteutumatta.
Kavereiden kesken höpöteltiin, että tämä herkku kuuluu kuulemma
joulupöytään. Mutta onkos tuolla nyt niin väliä? Ja jouluunkaan ei oikeastaan
ole kauhean pitkä aika. Me sanottais tähän, että nyt on oiva aika harjoitella! Pinja on nyt rakastunut kaikkeen missä on turkinpippuria,
joten sitä ripoteltiin meidän köökissä tällä kertaa daimin päälle.
Kotitekoiseen daimiin tarvitset:
200g voita
2 ½ dl sokeria2 dl fariinisokeria
½ dl vettä
Päälle:
200g maitosuklaata
100g tummaa suklaata
pähkinärouhetta/turkinpippurirouhetta
Ohjeet:
1. Sulata voi kattilassa ja lisää sokerit ja vesi.
Anna kiehua 150-asteiseksi. Vältä turhaa sekoittamista.
2. Kaada
seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai pellille. Laita seos jäähtymään
pakastimeen n. 30 minuutin ajaksi.
3. Sulata
suklaat ja kaada jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele halutessasi pinnalle
pähkinärouhetta tai turkinpippurirouhetta. Anna daimin asettua n. 1 h ajan
jääkaapissa ennen pilkkomista.
4. Pilko ja purkita daimit. Kotitekoiset daimit kannattaa
säilyttää jääkaapissa.
Ja koska käytävillä välillä tuoksuu herkut ja toisinaan
kattilan pohjaan kärähtäneet soossit niin pakataan myös naapurille herkut kera
minikimpun. 💜
Kommentit
Lähetä kommentti