DIY Hedelmäremmit

somaarki hedelmäremmit ohje

Kuivatut hedelmät on meidän molempien suurinta herkkua – ihan sellaisenaan tai aamupalamyslin joukossa. Joskus tuntuu ihan hölmöltä maksaa pussitetuista, kuivatuista omenalastuista, kun niitä voisi valmistaa ihan itse. Kuivattuja hedelmiä ollaankin usein valmistettu uunissa, mutta remmit oli nyt ihan uusi aluevaltaus. Päädyttiin testaamaan kahden erilaisen makumaailman muuntamista kuivattuun, sitkeän mehevään muotoon. Auringonkeltainen remmi saa värinsä pakastetuista mangokuutioista.  Punaisen remmin voisi puolestaan nimetä ”laiskan naisen”-remmiksi, sillä se valmistui kaupan valmiin smoothie-sekoituspussin sisällöstä. Kyseinen pussi sisältää mansikkaa, banaania ja mustikkaa. Kumpikaan meidän remmisoseista ei sisällä muuta kuin pakastettuja hedelmiä/marjoja.

soma arki hedelmäremmit ohje

Remmien valmistus on ihan älyvapaan helppoa puuhaa. Mitään erityisiä keittiötaitoja ei tämä homma edellytetä, ainoastaan kärsivällisyyttä. Remmien valmistuminen nimittäin ottaa aikansa, riippuen uunin tehokkuudesta. Meidän remmit valmistuivat viidessä tunnissa. Kannattaa muutes varautua siihen, että asuntoon leviää projektin aikana jumalainen tuoksu. Se tekee odottamisesta entistäkin vaikeampaa.

Tässäpä ohjeet lyhykäisyydessään: Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Soseuta yhtä peltiä varten 300g sulatettuja hedelmä-/marjapakastekuutioita ja levitä sose uunipellille tasaiseksi, mahdollisimman ohueksi levyksi.  Kuivata kiertoilmauunissa 50 asteessa 4-6 tuntia. Huomioithan, että kuivatusaika riippuu soselevyn paksuuden lisäksi uunin tehokkuudesta ja saattaa ottaa pidemmänkin aikaa. Valmis remmilevy on kuivaa, läpinäkyvää ja taipuisaa, muttei enää tahmeaa. Valmiin remmilevyn voi leikata taloussaksilla remmeiksi. Remmit voi pyörittää leivinpaperin kanssa rullalle ilmatiiviiseen purkkiin tai ahmia heti parempiin suihin.

p.s. Pinjan Hertta-westie rakastui mangoremmiin. Haukuttavan hyvää siis!

soma arki hedelmäremmit resepti

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa