Appelsiinisuukot
Suukkoja, pusuja, muiskauksia, suudelmia... Ihanalla asialla on monta nimeä. Tällä kertaa tämä ihanuus muuntautui syötävään muotoon, nimittäin appelsiinisuklaasuukoiksi. Molemmat meistä muistaa jo lapsuudesta kuinka Brunbergin suukot oli suurinta herkkua viikonloppuisin. Se vaahto siellä suukon sisällä oli niin mahdottoman ilmavaa ja herkullista. Pakko kyllä myöntää, että edelleen näin aikuisina kyseinen makupala osuu ja uppoaa. Pitihän sitä sitten kokeilla omien suukkojen valmistamista. Pohdimme meidän suukkoihin jotain vähän uutta makumaailmaa ja päädyimme satokauden sitrusherkkuun, appelsiiniin. Aito appelsiinin maku saadaan suukkoihin raastamalla hedelmän kuorta marenkitäytteeseen. Jos työporukan kehuja on uskominen, onnistui appelsiinitäyte ja koko muiskaukset varsin hyvin. Iltapäivällä tarjottimella möllötti enää 5 suukkoa.
Appelsiinisuukkoihin tarvitset
(n. 30 kpl)
(suklaapohjaisia) kaurakeksejä
marenkitäyte
5 munanvalkuaista
2 rkl erikoishienoa sokeria
2 liivatelehteä
sokeriliemi
¾ dl vettä
2 ½ dl erikoishienoa sokeria
1 dl glukoosisiirappia
maustamiseen
4 tl vaniljasokeria
appelsiinin kuorta raastettuna
keltaista elintarvikeväriä
koristeluun
200g tummaa suklaata
½ rkl öljyä
koristerakeita
Ohjeet:
- Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja asettele keksit suklaapohja peltiä vasten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Erottele valkuaiset kulhoon ja vaahdota sokerin kanssa.
- Sekoita kattilassa sokeriliemen ainekset ja kuumenna 116-asteiseksi (hyödynnä lämpömittaria). Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota liivatelehdet sokeriliemeen.
- Kumoa kuuma sokeriliemi valkuaisvaahtoon ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes marenki on kylmää. Mausta ja värjää marenki.
- Pursota marenki keksien päälle ja laita uunin keskitasolle n. 7 minuutiksi, tai kunnes pinta on hieman jähmettynyt.
- Sulata suklaa ja sekoita joukkoon öljy. Kasta suukot suklaassa tai valuta suklaa ritilälle asetettujen suukkojen päälle. Koristele rakein ja laita jääkaappiin kovettumaan.
Kommentit
Lähetä kommentti