Roosat marengit valkosuklaa-mascarponekermavaahdollasomaarki marengit
Monesti leivontapuuhissa jää kananmunan valkuaisia hyödyntämättä. Näin kävi edellisen päivityksen pinkin makupalan kanssa, johon upposi peräti viiden kananmunan keltuaiset. Tämän päiväinen päivitys ratkaiseekin jäljelle jääneiden valkuaisten dilemman vaaleanpunaiseksi värjätyn marengin myötä. Pyhitämme tämän päivityksen vielä vaaleanpunaiselle lokakuulle. Meillä nämä marengit päätyivät tarjolle likkaporukan illanistujaisiin - kyllä muuten osu ja uppos skumppalasillisen kylkiäisenä.

2-3 kananmunan valkuaisista saa pursottamalla noin 20 marenkia. Keksimme koota marengeista leivonnaisia, joiden väliin levitimme ohuelti vadelmahilloa ja runsaasti valkosuklaa-mascarponekermavaahtoa. Lisämakua täytteelle antoi kuivattu vadelmamuru, jota hienonsimme lopuksi myös puuterimaiseksi jauheeksi valmiiden herkkupalojen päälle väriä antamaan.

Muutama asia kannattaa huomioida marengin valmistuksessa. Työvälineet eivät saa olla rasvaisia tai märkiä. Pienikin määrä keltuaista, rasvaa tai vettä saattaa estää valkuaisen vaahtoutumisen. Teräs- tai lasikulho soveltuu marengin valmistamiseen erinomaisesti, sillä niiden pintaan ei jää muovikulhon tavoin rasvajäämiä. Paras sokeri marengin tekoon on pienikiteinen sokeri. Uuni tulee esilämmittää, sillä marenkitaikina ei kestä seisottamista. Marengit kypsennetään hyvin miedossa lämmössä ja pitkään. Näin marengit pysyvät vaaleina ja kuivuvat myös sisältä.

somaarki vaaleanpunainenlokakuu
Roosat marengit valkosuklaa-mascarponekermavaahdolla (n. 10 kappaletta)
2-3 kananmunan valkuaiset
2-3 dl sokeria
punaista elintarvikeväriä
vadelmahilloa
125g mascarpone-tuorejuustoa
3-4 rkl vispikermaa
25g valkosuklaata
pakkaskuivattua vadelmaa


 Ohjeet


  1. Vaahdota ensin hetki valkuaisia ja lisää sokeri sekaan vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vaahdon tulisi pysyä valumatta kulhon pohjassa, kun kulho käännetään ylösalaisin. Valmiin vaahdon tunnistaa myös sen kauniista kiillosta. Lisää lopuksi marenkimassaan muutama pisara punaista elintarvikeväriä ja sekoita väri tasaiseksi.
  2. Kauho marenkimassa pursotinpussiin ja pursota ruusukkeita uunipellille leivinpaperin päälle. Paista marenkeja 80 asteessa uunin alatasolla tunti. Katkaise uunista virta ja anna marenkien kuivua uunissa vielä toinen tunti. Nostele marengit ritilälle.
  3. Valmista täyte vispaamalla mascarpone ja kerma tasaiseksi vaahdoksi. Rouhi valkosuklaata vaahdon joukkoon. Lisää täytteeseen lopuksi pakkaskuivattua vadelmamurua.Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa