Kinderjäätelö - ilman jätskikonetta!



Meinasi mennä Kiralla pasmat sekaisin, kun telkkarissa tärähti verkkokalvoille mainos kinderjäätelöstä. Perhepiirissä on suoranainen vitsi kuinka paljon Kira rakastaa sekä kindermunia että jäätelöä. Joka vuosi pääsiäisen tienoilla tämä perheen nuorimman kiusaaminen kinderrakkaudesta menee astetta hullummaksi. Tässä todisteita viime vuodelta…


Noh, täytynee kuitenkin myöntää, että kinderjäätelö ei ollut ihan odotuksiensa väärti. Päätimme siis yhdistää nämä herkut ihan omin pikku kätösin. Tähän ei muuten tarvittu edes jätskikonetta! Oman jäätelön tekeminen ja taiteilu pääsiäismunien halkaisun kanssa olikin aika hulvatonta ja onnistuisi varmasti myös perheen pienimpien kanssa! Ainoana miinuksena on tietty sen jäätelön kovettumisen piinaava odottelu. Jos jäätelöä jää yli munien täyttämisen jälkeen, niin sujauta se rasiaan ja pakkaseen. Ah, mitä herkkua ja sen voi hävikin välttämisen nimissä popsia joku ilta napaansa. 😂


Kinderjäätelöt (6kpl)
6 kindermunaa
2 ½ dl kuohukermaa
1 ½ kananmunan keltuaista
½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 vaniljatanko
Daim-rakeita
jäätelötikkuja

Ohjeet:
1.   Kuori kindermunat kääreistään ja halkaise ne. HUOM! Säästä käärepaperit. Apuna halkaisussa voi käyttää kuumennettua terävää veistä.
2.   Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi.
3.   Vaahdota erillisessä kulhossa munankeltuaiset ja sokerit. Lisää joukkoon vaniljatangon siemenet ja Daim-rakeet.
4.   Nostele kermavaahto varoen muna-sokeriseoksen joukkoon.
5.   Lusikoi massa halkaistujen suklaamunien sisään. Älä täytä liian täyteen, vaan juuri puolikkaan suklaamunan reunaan asti.
6.   Aseta jäätelötikku suklaamunan toiseen puolikkaaseen ja käännä toinen puolikas päälle. Kääräise valmis kinderjäätelö omaan käärepaperiinsa ja aseta esimerkiksi munakennoon niin, että tikku jää pystyyn. Nosta valmiit kinderjäätelöt pakastimeen vähintään kahdeksaksi tunniksi.


Apua, ne sulaa! Nyt nauttimaan. <3

Kommentit

  1. Oih, näyttää herkulliselta - vaikka tylsää, jos ei aivan yltänyt odotusten tasolle. Toteutus on kuitenkin erittäin söpö!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa