Västerbottenpiirakat vartissa


soma arki västerbottenpiirakka ohje

Piirakka on ihana valtavan monesta syystä; se on helppo ja nopea valmistaa, voit valita gluteenittoman tai perinteisen muro-/voitaikinapohjan ja pähkätä, maistuisiko tänään suolaisena vai makeana? Meidän blogista löytyy piirakoita moneen lähtöön – on broccoliini-broileripekonipiirakkaa ja fetaporkkanapiirakkaa, makeana löytyy mustikkapiirakkaa ja luumu-unelmaa. Pinjan suosikkipohja on ihan ehdottomasti gluteeniton versio, jonka löydät meidän suositun sipulipiirakan reseptistä. Kira puolestaan tykkää makeista piirakoista nypityllä murotaikinapohjalla.

soma arki piirakka ohje

Aina ei kuitenkaan ole aikaa valmistaa piirakkapohjaa alusta alkaen ja odotella taikinan lepäämistä jääkaapissa ennen kaulimista. Joskus on ihan ok valita pakastealtaasta valmis lehti- tai voitaikina ja taikoa valmista vartissa. Voitaikinalevyistä makeaa juhlatarjottavaa edustavat marmeladiruudut tai kuningatarviinerit. Lehtitaikinasta pyöräytät helpot ja näyttävät nakkikukat. Tämän päivityksen Västerbottenpiirakat valmistuvat puolestaan vartissa voitaikinalevyistä. Ja ai että ku maistuu jumalaiselle!

somaarki lehtitaikina voitaikina helppo herkku


Västerbottenpiirakat
500g voitaikinalevyjä
1 dl kuohukermaa
1 pss Västerbotten-juustoraastetta (150g)
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
kermaviiliä
punasipulia
ruohosipulia

Ohjeet:
  1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele 12 kupin muffinipelti. Leikkaa voitaikinalevyistä muffinipellin kuppeihin sopivat piirakkapohjat. Painele piirakkapohjat kuppeihin, pistele pohjiin haarukalla reikiä ja voitele kananmunalla.
  2. Sekoita kuohukerma, Västerbotten-juustoraaste ja toinen kananmuna. Mikäli voitelusta jäi kananmunaa, voit halutessasi yhdistää sen seokseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Jaa seos piirakkapohjiin ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuutin ajan.
  4. Tarjoile suolalla ja mustapippurilla maustetun kermaviilin, punasipulin ja ruohosipulin kanssa.
somaarki västerbotten piirakka



Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa