Mustikkapiirakkapäivä!
Jihuu, virallinen mustikkapiirakkapäivä on täällä! Meistä on
ihanaa, että tuo metsien vitamiinipommi on saanut oman piirakkapäivän. Nyt näitä
erilaisia piirakkaihanuuksia on aina 6.8. some pullollaan. Me laitettiin päivän
kunniaksi mustikkamaitomekot päälle ja pyöräytettiin meidän versio
mustikkapiirakasta pöytään. Jotta näin maanantaina saatiin suupielet ylöspäin, niin
piirakan oheen teimme makoisan valkosuklaa-kermavaahdon. Yrp, täytynee tehdä
pidempi iltalenkki tänään! 😂
Meidän rustiikkinen mustikkapiirakka onnistuu poikkeuksetta
ja myös loppuu aina kesken! Vaikka ohjeessa ei tätä erikseen mainitakaan, niin
me pyöräyttelemme mustikat aina ensiksi vielä hillosokerissa tai
perunajauhossa, sillä muuten piirakka on vähän turhan kostea. Piirakan voi halutessaan
koristella tomusokerilla ja valkosuklaalastuilla.
Mustikkapiirakka (6-8 henkilölle)
1 rkl taloussokeria
1 tl vaniljasokeria
1 mm suolaa
150 g voita
1 rkl vettä
3 munankeltuaista
Täyte
3 munanvalkuaista
1 dl taloussokeria
1 tl vaniljasokeria
1 l mustikoita
Ohjeet
1. Sekoita kuivat aineet, sulatettu voi, vesi ja munankeltuaiset taikinaksi. Painele taikina irtopohjavuokaan (24 Ø)
2. Vatkaa täytteeseen munanvalkuaiset. Lisää sokeri ja mustikat ja kaada seos pohjan päälle.
3. Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla n. 45 minuuttia.
Valkosuklaakermavaahto
50g valkosuklaata
1 ½ dl vispikermaa
Ohjeet
1. Sulata vesihauteessa valkosuklaa.
2. Vispaa kerma ja lisää käännellen joukkoon hiukan jäähtynyt valkosuklaa.
Kommentit
Lähetä kommentti