Mustikkamaitoa - Haave Design

mustikkamaito mekko somaarki

Tää kuosi. 💗
Kun se ekaa kertaa hyppäsi verkkokalvoille, oli asia molemmille täysin selvä - tästä kankaasta on pakko päästä ompelemaan Soman arjen työmekot. Onneksemme pääsimmekin testaamaan Haave Designin valmistuttamaa mustikkamaito-luomujoustocollegea, jonka kuosin on suunnitellut Lilja Graphics - Jessica Pennanen. Kuosi yhdistää meille kotitalous- & käsityönopettajina ne kaikista olennaisimmat; ompelukoneen alle päätyvän tekstiilin, jonka maitopohjaa sävyttää maukkaat metsämustikat. Ruokaa vaatteilla siis. On muuten pakko jakaa Pinjan lapsuudesta juuri näihin ruokatahroihin liittyvä muisto. Pinjahan siis oli lapsena sellainen, että mikäli rinnuksille ilmestyi pienen pieni tahra, ei asian kanssa voinut elää. Ei sitten mitenkään päin. Tämähän tietysti hippasen hankaloitti meidän mamman elämää, kun koko ajan piti sottapytyn vaatteita olla pyykkäämässä. Onneksi tästä on jo päästy ja nyt molemmat likat vetää jo ylpeinä mustikkamaitoa yllensä.

mustikkamaito somaarki mekko


somaarki mustikkamaito siskot

Molemmilla on kovin erilaiset maut omatekemien vaatteiden mallien suhteen. Tästä syystä päätimmekin, ettemme valmista samanlaisia mekkoja, vaan molemmat saavat tehdä omannäköisen mekon kankaasta. Pinjan mekon kaava on pitkän tuotekehittelyn tulosta. Mekon kangasmenekki on 2m. Mekossa yhdistyy SK 2/2017 kimonohihainen mekko sekä kaula-aukon osalta SK 5/2017 t-paita. Kimonohihainen mekko on toteutettu ”oikaisutekniikalla”, eli mekko on kaikessa yksinkertaisuudessaan kahden sivusauman mekko. Lisäksi niin helmaan kuin hihoihin on lisäilty pituutta. Näitä mekkoja löytyy Pinjan vaatekaapista vino pino. Uutena elementtinä mekossa on violetti samettinen vyö, jonka voi halutessaan kietaista vyötärölle ryhtiä antamaan. 

mustikkamaito somaarki mekko

Kiran versio on kellotettu, tyttömäinen mekko. Mekon pohjakaavana on käytetty SK 3/2017 mekkokaavaa. Kangasmenekki oli pitkähihaisessa mekossa n. 1,6m. Melkoiselle taskuraketille on kuitenkin tehty myös aika paljon muutoksia niin helman, hihansuiden, pääntien ja vyötärön korkeuden osalta. 😊 Nyt on toivotunlainen mekkokaava plakkarissa, joten näitä surisee syksyn mittaan varmasti useampi käyttöön. 

mustikkamaito mekko somaarki

mustikkamaito somaarki mekko

Meillä oli kaiken kukkuraksi ihana sisaruspäivä meidän soman arjen naisten kotisaarella mekkoja kuvatessa. Voi, miten kaunis tämän saaren luonto on! 💜 Isoin sisko suostui kuvaamaan meitä luonnon helmassa ja me palkittiin se lopulta pitsalla ja parhaalla seuralla. Koitettiin kovasti etsiä jälkiruoaksi mustikoita metsästä, mutta jouduttiin toistaiseksi tyytymään kaupan antimiin. Mustikkamaitoa jälkiruoaksi mustikkamaitomekot päällä! 

mustikkamaito mekko somaarki

Mustikkamaito on meille klassikko, eikä siihen kuulu muuta kuin maito ja mustikat (+ehkä pikkuisen sokeria). Lapsuudesta mieleen muistuu emalimukista ryystetyt mustikkamaidot ja ne mustikan värjäämät pikkuiset sormet, posket ja vaatteet. Nyt ei haluta kuitenkaan sotkea näitä mekkoja, joten essut päälle keittiössä!

mustikkamaito somaarki mekko

Siskot! 💜


Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa