Nakkikukka


 
Elokuun lämpimiin ja pimeneviin iltoihin sopii paremmin kuin hyvin helposti valmistettavat suolapalat kylmän virvokkeen kaveriksi. Perinteinen nakkipiilo ei nyt tekijöitä kuitenkaan puhutellut vaan piti luonnollisesti päästä näpräämään. Nakkikukka syntyi yrityksen ja erehdyksen kautta. Toki olimme jo entuudestaan erilaisiin versioihin törmänneet somea selaamalla, mutta aikaisempaa näppituntumaa näiden valmistuksesta ei kummallakaan ollut. Ja kyllä muuten on helppoja ja nopeita valmistaa! Meidän silmiin myös varsin näyttäviä perinteisiin nakkipiiloihin verratessa. Näitä valmistuu satavarmasti seuraavaan tyttöjen saunailtaan. 

 
Aina ei leipomisen tarvitse olla spektaakkeli. Nämä raaka-aineet löydät takuulla lähikaupasta valmistaminen ei vie turhan paljon aikaa. Nakkikukan makumaailmaa voi muunnella erilaisin nakkivalinnoin. Meidän nakkikukkia maustamaan valikoitui chorizo-nakit sekä pitkät makunakit.

 
Tarvitset
nakkeja 2 pkt
1,2kg lehtitaikinalevyjä (=2 pkt)
päälle
kananmuna voiteluun
juustoraastetta
pellavansiemeniä
ruohosipulia


Ohjeet

  1. Kauli sulanut lehtitaikinalevy n. puolta ohuemmaksi. Rullaa sopivan kokoinen lehtitaikinapala nakin ympärille. Sulje taikinapala myös päädyistä kiinni nipistämällä.
  2. Jaa nakki terävällä veitsellä samankokoisiin paloihin (6 tai 8). Älä kuitenkaan viillä pöytätasoa vasten olevaa taikinaa pohjaan saakka.
  3. Avaa ensimmäinen nakkiviilto. Avaa seuraava viilto ensimmäisen palan oikealle puolelle, seuraava puolestaan vasemmalle puolelle. Viimeinen pala avataan jälleen kuten ensimmäinen. kts kuvat
  4. Voitele nakkikukat kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta tai pellavansiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 12-15min, kunnes ne saavat väriä pintaansa.Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa