Luumu-unelma - satokauden suosikki




Luumupiirakka somaarki

Tiedättekö sen tunteen, kun rappukäytävässä tuoksahtaa tuore pulla ja itsellä on aivan kauhea nälkä? Me soman arjen naiset törmättiin tähän probleemaan tällä viikolla ja käännyttiin kannoillamme rappukäytävässä hakemaan puuttuvat ainesosat kaupalta viikonlopun herkutteluhetkeen. Ryhdyttiin myös samoin tein leipomishommiin ja herätettiin vuorollamme kateutta satokauden herkkujen tuoksuilla. Viime viikolla pyöräytimme yksinkertaisen omenapommin ja tämän viikonlopun herkuksi teimme kaverin puutarhan antimista luumu-unelman. Oi näitä satokauden herkkuja!

Tämä herkku syntyy melko vaivattomasti ja edullisesti etenkin jos hedelmät löytyvät omasta tai kaverin puutarhasta. Ja kas vain, eipä tullut tästäkään herkusta yhtään ruokahävikkiä. Täytyypä kysäistä jos tuo luumutoimituksen tehnyt ystävä tarvitsisi apua haravointihommissa…


Luumu-unelma
murotaikina:
150g margariinia
½ dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
täyte:
125g mantelimassaa
50g margariinia
½ dl sokeria
2 kananmunaa
3 rkl vehnäjauhoja
500g luumuja
omena-/aprikoosimarmeladia 

Ohjeet
1.   Laita mantelimassa jääkaappiin vähintään 30 minuutin ajaksi.
2.   Nypi yhteen murotaikinan ainekset ja painele taikina pitkään piirakkavuokaan (n. 12x35cm). Laita vuoka jääkaappiin ja anna levätä n. 30 minuuttia.
3.   Raasta mantelimassa ja lisää joukkoon rasva ja sokeri. Sekoita huolellisesti ja lisää yksi huoneenlämpöinen muna kerrallaan seoksen joukkoon. Lisää viimeisenä seoksen joukkoon vehnäjauhot sekä 200g pieneksi pilkottuja luumuja. Kaada täyte pohjan päälle.
4.   Tee lopuista luumuista ohuita viipaleita ja koristele piirakka haluamallasi tavalla. Paista piirakka 200 asteessa uunin alatasolla n. 40 min.
5.   Kiehauta marmeladi pienessä kattilassa niin, että se sulaa. Sivele juuri uunista tulleen piirakan luumuviipaleet marmeladilla.




Kommentit

  1. Oi, näyttääpä hyvältä! :) En ole ikinä tehnyt luumupiirasta, mutta pitää laittaa idea korvan taakse ja testata joskus.

    Terkuin Dreamer Achiever -blogin Nora

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa