Luumu-unelma - satokauden suosikki
Tiedättekö sen tunteen, kun rappukäytävässä tuoksahtaa tuore pulla ja
itsellä on aivan kauhea nälkä? Me soman arjen naiset törmättiin tähän
probleemaan tällä viikolla ja käännyttiin kannoillamme rappukäytävässä hakemaan
puuttuvat ainesosat kaupalta viikonlopun herkutteluhetkeen. Ryhdyttiin myös samoin
tein leipomishommiin ja herätettiin vuorollamme kateutta satokauden herkkujen
tuoksuilla. Viime viikolla pyöräytimme yksinkertaisen omenapommin ja tämän
viikonlopun herkuksi teimme kaverin puutarhan antimista luumu-unelman. Oi näitä
satokauden herkkuja!
Tämä herkku syntyy melko vaivattomasti ja edullisesti etenkin jos hedelmät
löytyvät omasta tai kaverin puutarhasta. Ja kas vain, eipä tullut tästäkään
herkusta yhtään ruokahävikkiä. Täytyypä kysäistä jos tuo luumutoimituksen
tehnyt ystävä tarvitsisi apua haravointihommissa…
Luumu-unelma
murotaikina:
150g margariinia
½ dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
täyte:
125g mantelimassaa
50g margariinia
½ dl sokeria
2 kananmunaa
3 rkl vehnäjauhoja
500g luumuja
omena-/aprikoosimarmeladia
Ohjeet
1. Laita mantelimassa jääkaappiin vähintään 30
minuutin ajaksi.
2. Nypi
yhteen murotaikinan ainekset ja painele taikina pitkään piirakkavuokaan (n.
12x35cm). Laita vuoka jääkaappiin ja anna levätä n. 30 minuuttia.
3. Raasta
mantelimassa ja lisää joukkoon rasva ja sokeri. Sekoita huolellisesti ja lisää
yksi huoneenlämpöinen muna kerrallaan seoksen joukkoon. Lisää viimeisenä seoksen
joukkoon vehnäjauhot sekä 200g pieneksi pilkottuja luumuja. Kaada täyte pohjan
päälle.
4. Tee
lopuista luumuista ohuita viipaleita ja koristele piirakka haluamallasi
tavalla. Paista piirakka 200 asteessa uunin alatasolla n. 40 min.
5. Kiehauta marmeladi pienessä kattilassa niin, että
se sulaa. Sivele juuri uunista tulleen piirakan luumuviipaleet marmeladilla.
Oi, näyttääpä hyvältä! :) En ole ikinä tehnyt luumupiirasta, mutta pitää laittaa idea korvan taakse ja testata joskus.
VastaaPoistaTerkuin Dreamer Achiever -blogin Nora