Helpot herkut joulupöytään
Teimme muutama viikko sitten koosteen syötävistä lahjoista. Nyt joulun lähestyessä päätimme vielä koota yhteen meidän lempireseptejä, jotka soveltuvat joulutarjottavaksi mainiosti. Pääset kuvan otsikkoa klikkaamalla käsiksi haluamaasi reseptiin. 

Uutena reseptinä on Pinjan joulupöydän bravuuri, mallaslimppu. Näitä taidetaan tänä vuonna tarjoilla alkupalana lohimoussen kera. Meidän jouluaterian päätteeksi on aina syöty jäädykettä (mamma jos luet tätä niin kyllä, vaadimme sitä jälleen!). Kira rakastaa jäätelöä, joten hän on perheessä niin kutsuttu viimeistelijä myös jäädykkeen osalta. 😊 

Dammsugaret ja aleksanterinleivokset ovat kauniita joulupöydän herkkuja. Dammsugareista saa aivan syötävän söpöjä karkkitikkuja värjäämällä massan punaiseksi ja valkoiseksi. Myös aleksanterinleivoksissa lienee sallittua poiketa jouluna väristä! 

Tämän koostepäivityksen myötä toivotamme kaikille rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta! Palaamme kuvioihin taas ensi vuoden alussa. ❤


Mallaslimppuun tarvitset:
1 litran rasvatonta piimää
2 tuorehiivaa (100g)
3 dl siirappia
4 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäleseitä
3 dl kaljamaltaita
n. 11 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita vuokien voiteluun

Ohjeet:
1.   Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja murenna tuorehiiva sen joukkoon. Sekoita hyvin.
2.   Lisää nesteeseen loput aineet, eli siirappi, suola ja kuivat aineet. Sekoita puuhaarukalla. Taikinaa ei vaivata.
3.   Kohota taikinaa tunnin ajan leivinliinalla peitettynä.
4.   Voitele 3 leipävuokaa ja leivitä ne vehnälesein.  Jaa taikina vuokiin. Paista 175-asteisessa uunissa n. 1h 45min-2h. Kokeile kypsyys tikulla. Mikäli pinta alkaa paistettaessa tummua kovasti, voit peittää leivät leivinpaperilla.
Leivät ovat parhaimmillaan parin kolmen päivän kuluttua leipomisesta. Leipien voi antaa tekeytyä kylmässä. 
 Lohimousse

 Piimäkakku

Suklaakupit & vadelmarahka


Dammsugare


Jäädykejäde

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa