Helpot herkut joulupöytään
Teimme muutama viikko sitten koosteen syötävistä lahjoista. Nyt joulun
lähestyessä päätimme vielä koota yhteen meidän lempireseptejä, jotka soveltuvat
joulutarjottavaksi mainiosti. Pääset kuvan otsikkoa klikkaamalla käsiksi
haluamaasi reseptiin.
Uutena reseptinä on Pinjan joulupöydän bravuuri, mallaslimppu. Näitä
taidetaan tänä vuonna tarjoilla alkupalana lohimoussen kera. Meidän
jouluaterian päätteeksi on aina syöty jäädykettä (mamma jos luet tätä niin kyllä,
vaadimme sitä jälleen!). Kira rakastaa jäätelöä, joten hän on perheessä niin
kutsuttu viimeistelijä myös jäädykkeen osalta. 😊
Dammsugaret ja aleksanterinleivokset ovat kauniita joulupöydän herkkuja.
Dammsugareista saa aivan syötävän söpöjä karkkitikkuja värjäämällä massan
punaiseksi ja valkoiseksi. Myös aleksanterinleivoksissa lienee sallittua poiketa
jouluna väristä!
Tämän koostepäivityksen myötä toivotamme kaikille rauhallista joulua ja
onnellista uutta vuotta! Palaamme kuvioihin taas ensi vuoden alussa. ❤
Mallaslimppuun tarvitset:
1 litran rasvatonta piimää
2 tuorehiivaa (100g)
3 dl siirappia
4 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäleseitä
3 dl kaljamaltaita
n. 11 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita vuokien voiteluun
Ohjeet:
1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja murenna
tuorehiiva sen joukkoon. Sekoita hyvin.
2. Lisää nesteeseen loput aineet, eli siirappi,
suola ja kuivat aineet. Sekoita puuhaarukalla. Taikinaa ei vaivata.
3. Kohota taikinaa tunnin ajan leivinliinalla
peitettynä.
4. Voitele 3 leipävuokaa ja leivitä ne vehnälesein.
Jaa taikina vuokiin. Paista
175-asteisessa uunissa n. 1h 45min-2h. Kokeile kypsyys tikulla. Mikäli pinta
alkaa paistettaessa tummua kovasti, voit peittää leivät leivinpaperilla.
Leivät ovat parhaimmillaan parin
kolmen päivän kuluttua leipomisesta. Leipien voi antaa tekeytyä kylmässä.
LohimousseSuklaakupit & vadelmarahka
Dammsugare
Jäädykejäde
Kommentit
Lähetä kommentti