Helpot villasukat - korinpohjaneulos

somaarki korinpohjaneulos villasukat

Nyt kun elämme melkoisia poikkeusaikoja niin käsityöt nousevat arvoon arvaamattomaan ja toimivat arjessa edullisina terapiatuokioina. Käsillä puuhaaminen ei saa nyt olla liian kuormittavaa ja pitkän tietokoneen tuijottelun jälkeen ei jaksa enää tuijottaa monimutkaisia ohjeita. Näinpä teimme taas yhdet helpot villasukkaohjeet. Villasukkia satelee nyt ystävien postiluukuista, kun kaipuu halauksille ja kohtaamiselle on kova. Ehkäpä nämä sukat halaavat varpaita ja lämmittävät sitä kautta saajansa mieltä.

Jos nämä villasukat eivät miellytä omaa silmää, mutta helppo neulominen olisi nyt haaveissa niin tästä sujahdat klikkaamalla esimerkiksi nilkkavillasukkien, ruskasukkien, makkarasukkien, kierrevillasukkien, sammalvillasukkien ja lastenvillasukkien ohjeiden pariin.


somaarki helpot villasukat korinpohjaneulos

Villasukkiin tarvitset:
kerän (100g) esimerkiksi nallelankaa
puikot nro 3
tylpän neulan

Mallikerta on 8 jaollinen.

Ohjeet (mallisukan koko 38)
  1. Luo 56s ja jaa silmukat neljälle sukkapuikolle, 14s kullekin. Neulo suljettuna neuleena joustinneuletta n. 15 kerrosta.
  2. Aloita korinpohjaneuloksen neulominen (”4o 4n, 4krs:ta, 4n 4o 4 krs:ta”) ja tee sukan varresta haluamasi pituinen (mallisukassa 56krs = 14 kuviota).
  3. Aloita kantalappu neulomalla I puikon s:t IV puikolle (28s). Jätä muut s:t odottamaan.
  4. Käännä työ ja aloita ainaoikein kantalapun neulominen. Neulo nurjalla ja oikealla puolella kaikki silmukat oikein.
  5. Toista krs:ia yhteensä 14 kertaa (= 28krs). Neulo vielä nurjan puolen kerros ja aloita kantapohjan kavennukset.
  6. Jatka ainaoikeinneuletta kuten aiemmin. Neulo kantalapussa oikean puolen kerrosta, kunnes jäljellä on 10s. Tee ylivetokavennus ja käännä työ. Nosta 1s neulomatta, neulo 8s oikein ja neulo 2 seuraavaa s:aa nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1s neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 9s, tee ylivetokavennus. Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän s:t pysyvät samana (10s). Kun sivu-s:t loppuvat, jaa kantalapun s:t 2 puikolle. Neulo kantalapun 5s oikein ja poimi sitten vapaalle puikolle kantalapun vasemmasta reunasta 14s + 1s. Neulo poimitut s:t kiertäen oikein. Neulo II ja III puikoilla korinpohjaneulosta. Poimi kantalapun oikeasta reunasta 14s + 1s ja neulo poimitut s:t kiertäen oikein ja kantalapun 5s oikein. Neulo jatkossa I ja IV puikon silmukat oikein.
  7. Aloita kiilakavennukset. Neulo I puikon lopussa 2 viimeistä s:aa oikein yhteen ja tee IV puikon alussa ylivetokavennus. Neulo 1 välikerros, tee kavennukset kuten edellä, neulo 2 välikerrosta, tee kavennuskerros, 3 välikerrosta jne. Kun kaikilla puikoilla on jäljellä 14s, lopeta kavennukset. Jatka neulomista, kunnes pikkuvarvas peittyy. Katso kuitenkin, että korinpohjaneuloksen 4. krs:ta tulee täyteen. Kärkikavennuksissa ei neulota enää kuviota.
  8. Aloita kärkikavennukset (nauhakavennus): Neulo I ja III puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein ja neulo II sekä IV puikon alussa 1 s oikein ja tee ylivetokavennus. Tee kavennukset kuten edellä joka 2. krs kunnes joka puikolla on jäljellä 6s. Tee sen jälkeen kavennukset joka krs:lla. Kun työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi, kiristä ja päätä hyvin.

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa