Nilkkavillasukat - helppo neuleohjenilkkavillasukat somaarki

Joskus on tilanteita, ettei joko lanka tai sitten jaksaminen riitä semmoisiin massiivisen kauniisiin polveen asti ylettyviin villasukkiin. Ja toisten jalat (eli Kiran) on aina niin kuumat, ettei niihin kyllä semmoisia pitkävartisia voi laittaakaan – tai voi jos on valmis kestämään seuraukset. :D

Nilkkavillasukkien ”varsi” on äärimmäisen helppo toteuttaa ja sitten pääseekin jo kantapään ja jalkaterän neulomisen pariin. Näitä siis ehtii tehdä Joulupukinkonttiin vielä aika monet! Jos kaipaat vähän haastetta neulomiseen niin kurkkaa myös meidän sammalvillasukat, ruskasukat, makkaravillasukat ja kierrevillasukat

Aina ei todellakaan tarvitse pingottaa ja tämmöinen versio sopisi aika hyvin myös aloittelevan neulojan työksi. Kaverillehan vois paketoida myös lankaa, ohjeen ja puikot. Näiden sukkien kanssa ei tule harmaita hiuksia ja tekeminen sujuu telkkaria tuijotellessa. Me laitetaan varpaat nyt kohti kattoa ja tehdään pukinkonttiin muutamat nilkkavillikset! 


Nilkkavillasukkiin tarvitset
yhteensä n. 100g Seitsemän veljestä -lankaa
nro 3,5 puikot
tylpän neulan

(Mallivillasukan koko on 36)
Ohjeet:
1.   Luo 40s ja jaa ne neljälle puikolle. Neulo 5 kerrosta oikeaa, 1 kerros nurjaa ja 5 kerrosta oikeaa. Taita neulomasi varsi kaksin kerroin niin, että sileä neulos jää ulkopinnaksi. Neulo seuraavalla kerroksella kaksi silmukkaa oikein yhteen; yksi puikolta ja yksi taitetun varren reunasta. Neulo vielä yksi kerros oikeaa.
  1. Aloita kantalappu neulomalla I puikon s:t IV puikolle (20s). Jätä muut s:t odottamaan.
  2. Käännä työ ja aloita vahvennetun kantalapun neulominen: 1. krs: (työn nurja puoli) nosta 1 s neulomatta ja neulo muut s:t nurin. Käännä työ. 2. krs: (työn oikea puoli) *nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein*, toista *–* kerros loppuun. Käännä työ. Toista 1.-2. krs:ia yhteensä 10 kertaa (= 20krs). Neulo vielä nurjan puolen kerros ja aloita kantapohjan kavennukset.
  3. Jatka vahvennettua neuletta kuten aiemmin. Neulo kantalapussa oikean puolen kerrosta, kunnes jäljellä on 7s. Tee ylivetokavennus ja käännä työ. Nosta 1 s neulomatta, neulo 6s nurin ja neulo 2 seuraavaa s:aa nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1 s neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 6s, tee ylivetokavennus. Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän s:t pysyvät samana (8s). Kun sivu-s:t loppuvat, jaa kantalapun s:t 2 puikolle. Poimi sitten vapaalle puikolle kantalapun vasemmasta reunasta 10s + 1 s. Neulo poimitut s:t kiertäen oikein. Neulo II ja III puikon s:t oikein. Poimi kantalapun oikeasta reunasta 10 s + 1 s ja neulo poimitut s:t kiertäen oikein ja kantalapun 4s oikein. 
  4. Aloita kiilakavennukset. Neulo I puikon lopussa 2 viimeistä s:aa oikein yhteen ja tee IV puikon alussa ylivetokavennus. Neulo 1 välikerros, tee kavennukset kuten edellä, neulo 2 välikerrosta, tee kavennuskerros, 3 välikerrosta jne. Kun kaikilla puikoilla on jäljellä 10s, lopeta kavennukset. Jatka neulomista, kunnes pikkuvarvas peittyy. 
  5. Aloita kärkikavennukset (nauhakavennus): Neulo I ja III puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein ja neulo II sekä IV puikon alussa 1 s oikein ja tee ylivetokavennus. Tee kavennukset kuten edellä joka 2. krs kunnes joka puikolla on jäljellä 6s. Tee sen jälkeen kavennukset joka krs:lla. Kun työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi, kiristä ja päätä hyvin.


Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa