Sammalvillasukat - helppo neuleohjeKesälläkin saattaa iskeä neuloosi. Ja ääneenhän tätä ei kuulu sanoa, mutta Kira rakastaa syksyä ja pimeneviin iltoihin kuuluvia villasukkia. Kyllähän Suomessa saattaa villasukkia aika monesti tarvita myös kesällä. Nyt niitä helppoja villasukkia alkaa pyörähdellä puikoilta! Kesällä on kuitenkin olennaista, ettei villasukkaohjeiden lukemiseen kulu tolkuttomasti aikaa ja siksi nyt testaillaan kaikenlaisia yksinkertaisia neulekuvioita. Tämmöiset sammal-villikset syntyivät tällä erää. Nämä kun vie tuliaisena mökkivierailulla kukkien ja suklaan kanssa niin avot! Lämmittää varpaita ja mieltä. 😉


Villasukkiin tarvitset:
kerän 7-veljestä lankaa
3,5-4 puikot käsialan mukaan
tylpän neulan

HUOM! Mallikerta on kuudella jaollinen. Ohjeet (mallisukan koko 41)
1.   Luo 48s ja jaa silmukat neljälle sukkapuikolle, 12s kullekin. Neulo suljettuna neuleena joustinneuletta 10 kerrosta.
2.   Aloita neulominen mallikerran mukaan ja tee sukan varresta haluamasi pituinen.
3.   Aloita kantalappu neulomalla I puikon s:t edelliskerroksen mallikerran mukaan IV puikolle (24s). Jätä muut s:t odottamaan.
4.   Käännä työ ja aloita vahvennetun kantalapun neulominen:
1. krs: (työn nurja puoli) nosta 1 s neulomatta ja neulo muut s:t nurin. Käännä työ.
2. krs: (työn oikea puoli) *nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein*, toista *–* kerros loppuun. Käännä työ.
Toista 1.-2. krs:ia yhteensä 12 kertaa (= 24krs). Neulo vielä nurjan puolen kerros ja aloita kantapohjan kavennukset.
5.   Jatka vahvennettua neuletta kuten aiemmin. Neulo kantalapussa oikean puolen kerrosta, kunnes jäljellä on 9s. Tee ylivetokavennus ja käännä työ. Nosta 1 s neulomatta, neulo 6s nurin ja neulo 2 seuraavaa s:aa nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1 s neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 8s, tee ylivetokavennus. Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän s:t pysyvät samana (8s). Kun sivu-s:t loppuvat, jaa kantalapun s:t 2 puikolle. Poimi sitten vapaalle puikolle kantalapun vasemmasta reunasta 12s + 1 s. Neulo poimitut s:t kiertäen oikein. Neulo II ja III puikon s:t jatkaen varren kuviota. Poimi kantalapun oikeasta reunasta 12 s + 1 s ja neulo poimitut s:t kiertäen oikein ja kantalapun 4s oikein. 
6.   Aloita kiilakavennukset. Neulo I puikon lopussa 2 viimeistä s:aa oikein yhteen ja tee IV puikon alussa ylivetokavennus. Neulo 1 välikerros, tee kavennukset kuten edellä, neulo 2 välikerrosta, tee kavennuskerros, 3 välikerrosta jne. Kun kaikilla puikoilla on jäljellä 12s, lopeta kavennukset. Jatka neulomista, kunnes pikkuvarvas peittyy. 
7.   Aloita kärkikavennukset (nauhakavennus): Neulo I ja III puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein ja neulo II sekä IV puikon alussa 1 s oikein ja tee ylivetokavennus. Tee kavennukset kuten edellä joka 2. krs kunnes joka puikolla on jäljellä 6s. Tee sen jälkeen kavennukset joka krs:lla. Kun työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi, kiristä ja päätä hyvin.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa