Lasten villasukat - Ainaoikein kantapää

 

 
lapsen villasukat ohje ainaoikein kantapää
 

Kuten 3-vuotias Riikka Rantala on joskus lausunut ”Kesä on mukava, kun saa olla ruumiisillaan, talvella pyllynvarsia palelee.” Nyt on siis aika ryhtyä neulomispuuhiin myös pikkuväkeä varten. Me soman arjen naiset teimme pikkuiset villasukat Kiran naapurin täydellisille mukuloille. Nämä villasukat ovat muutoin melko perinteiset, mutta vahvistetun kantapään sijaan neuloimme ainaoikein kantapään. Ei muuta kun puikot heilumaan!

Lapsen raitavillasukkiin tarvitset:
raitalankaa (esim. Novitan mökki-lankaa)
puikot nro 3
tylpän neulan
 

Ohjeet (mallisukkien koot ovat 26 & 29)
1.   Luo 36/40s ja jaa silmukat neljälle puikolle. Pienemmissä villasukissa varsi on neulottu 1o, 1n. Isommissa puolestaan 2o,2n. Neulo suljettuna neuleena joustinneuletta kunnes varsi on haluamasi pituinen.
2.   Aloita kantalappu neulomalla I puikon s:t IV puikolle (18/20s). Jätä muut s:t odottamaan.
3.   Käännä työ ja aloita ainaoikein kantalapun neulominen. Neulo nurjalla ja oikealla puolella kaikki silmukat oikein.
4.   Toista krs:ia yhteensä 9/10 kertaa (= 18/20krs). Neulo vielä nurjan puolen kerros ja aloita kantapohjan kavennukset.
5.   Jatka ainaoikeinneuletta kuten aiemmin. Neulo kantalapussa oikean puolen kerrosta, kunnes jäljellä on 6/8s. Tee ylivetokavennus ja käännä työ. Nosta 1s neulomatta, neulo 4s oikein ja neulo 2 seuraavaa s:aa nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1s neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 6/8s, tee ylivetokavennus. Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän s:t pysyvät samana (6s). Kun sivu-s:t loppuvat, jaa kantalapun s:t 2 puikolle. Neulo kantalapun 3s oikein ja poimi sitten vapaalle puikolle kantalapun vasemmasta reunasta 9/10s + 1s. Neulo poimitut s:t kiertäen oikein. Neulo II ja III puikon s:t oikein. Poimi kantalapun oikeasta reunasta 9/10s + 1s ja neulo poimitut s:t kiertäen oikein ja kantalapun 3s oikein. 
6.   Aloita kiilakavennukset. Neulo I puikon lopussa 2 viimeistä s:aa oikein yhteen ja tee IV puikon alussa ylivetokavennus. Neulo 1 välikerros, tee kavennukset kuten edellä, neulo 2 välikerrosta, tee kavennuskerros, 3 välikerrosta jne. Kun kaikilla puikoilla on jäljellä 9/10s, lopeta kavennukset. Jatka neulomista, kunnes pikkuvarvas peittyy. 
7.   Aloita kärkikavennukset (nauhakavennus): Neulo I ja III puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein ja neulo II sekä IV puikon alussa 1 s oikein ja tee ylivetokavennus. Tee kavennukset kuten edellä joka 2. krs kunnes joka puikolla on jäljellä 6s. Tee sen jälkeen kavennukset joka krs:lla. Kun työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi, kiristä ja päätä hyvin.


Villasukkasäitä odotellessa!

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa