Murjotut parmesaanipotut

soma arki murjotut parmesaaniperunat resepti

Peruna on kyllä ihan aliarvostettu herkku. Meidän perheessä pottu on ansaitsemallaan ykköspallilla lisukkeista puhuttaessa. Kira tykkäsi jo pikkulikkana perunoista niin, että saattoi napata lauantain saunavuorolle päivälliseltä ylijääneen kylmän perunan matkaansa. Hullua. No, täytyy myöntää, että nämä murjotut parmesaanipotut on kylminäkin herkullisia – on tullut pottuhimoissaan testattua.

Alkaa kyllä vahvasti haiskahtamaan myös siltä, että me ollaan hullaannuttu perunoiden lisäksi parmesaaniin. Parmesaani näyttelee tähtiroolia murjottujen pottujen ohella meidän herkkuporkkanoissa ja kasvispadassa. Kertaalleen keitettyjen ja valkosipulivoissa pyöräytettyjen murjottujen uuniperunoiden päälle voisi periaatteessa ripotella mitä juustoa tahansa. Ehkäpä seuraavaksi kokeillaan murustella vuohenjuustoa potuille. Nam. Kesällä reseptiä tulee satavarmasti testattua varhaisperunoilla.



somaarki murjotut parmesaaniperunat


Keittiössä näiden parmesaanipottujen kanssa pääsee melkein painimaan. Valmistusprosessi nostattaa veden kielelle ja perunoden litistäminen on ihan puhtaasti vaan superhauskaa! Eli eiku testaamaan. Me nautittiin murjottujen parmesaaniperunoiden kanssa mehukkaat pestokanafileet. Jos nyt jotain voisi näiden kaveriksi suositella, niin ykkösenä mieleen nousee blogistakin löytyvä resepti pippuriseen possuun kermakastikkeessa. Taitaa olla Pinjan ensi viikonlopun synttärimenu aikalailla taputeltu. 😋

soma arki parmesaaniperunat ohje

Murjotut parmesaaniperunat

pienehköjä perunoita
voita
2 valkosipulin kynttä
tuoretta timjamia
parmesaanijuustoa
suolaa
mustapippuria

Ohjeet:
  1. Keitä perunat kuorineen suolatussa vedessä kypsiksi. Kuivata perunat kattilassa kannen alla ja kumoa pellille.
  2. Lisää perunoiden päälle sulatettu voi, kaksi murskattua valkosipulin kynttä ja hienonnettua tuoretta timjamia. Pyörittele kokonaisia perunoita voi-sipuli-yrttiseoksessa.
  3. Paina perunat kevyesti rikki survimella, puukauhalla tai paksun lasin pohjalla.
  4. Ripottele murjottujen perunoiden pintaan reilusti parmesaania, sormisuolaa ja pippuria ja paista perunoita uunin keskitasolla 225 asteessa n. 20-25 minuuttia. 

soma arki murjotut parmesaaniperunat

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa