Lapsuuden makumuisto: Anni Hautala





Jälleen perjantaiseen tapaan tiedossa lapsuuden makumuisto. Tänään tähtivieraana hersyvällä naurulla varustettu Anni Hautala, jonka ensimmäinen lapsuuden makumuisto on vertaansa vailla. :)



Jostain kumman syystä emme päätyneet valmistamaan perinteistä perunamuusia tämänpäiväiseen ruokapäivitykseen. Peruna on kuitenkin meidän (ja Heinähatun & Vilttitossun) perheen suosikkilisuke ruoalle kuin ruoalle. Kira tapasi lapsena syödä välipalaksikin ruoalta jääneitä jäähtyneitä perunoita. Muusi ei kuitenkaan Kirallekaan maistu. Anni heitti ilmoille idean paahdetuista perunoista valmistetusta muusista. Tämä pitää ehdottomasti testata! Meillä perunamuusi on korvattu perunalumella, jonka reseptin laitamme Snellmanin maatiaispossun sisäfileen lisukkeena nyt jakoon. Huomenna siis kaupoille ja pääsiäiseksi testailemaan! Meidän reseptillä ruokaa riittää runsaasti neljälle nautiskelijalle. 





Pippurista possua kermakastikkeella

600g Snellmanin maatiaispossun sisäfilee
mustapippuria
voita 
2 keskikokoista sipulia
lihaliemikuutio
suolaa (oman maun mukaan)
4 dl ruokakermaa


 

Ohjeet

  1. Poista kalvot sisäfileestä ja rouhi pippuria lihan pinnoille.
  2. Ruskista liha voissa ja laita se uunivuokaan.
  3. Kuullota sipulit paistinrasvassa ja lisää lihaliemikuutio, suola ja ruokakerma. Tarkista maku.
  4. Kaada kastike lihan päälle ja paista uunin keskitasolla 200˚C n. 20-25min. 

Perunalumi

6 jauhoista perunaa (esim. Rosamunda)
1 keskikokoinen sipuli
suola
(kuivattu/tuore ruohosipuli)
(voi)


 

Ohjeet

  1. Kuori ja kuutioi perunat sekä sipuli.
  2. Keitä runsassuolaisessa vedessä kypsiksi.
  3. Purista perunapuristimella perunalumeksi.
  4. Lisää halutessasi kuivattua ruohosipulia sekä nokare voita perunalumen pinnalle. 

Paistetut ruusukaalit

300g ruusukaaleja
suola
voi
1 rkl hunajaa
1 rkl balsamico




Ohjeet

  1. Poista ruusukaalien päällimmäiset lehdet ja osa kannasta.
  2. Suolaa keitinvesi ja keitä ruusukaalit vähässä vedessä puolikypsiksi n. 2-4 min.
  3. Huuhtele ruusukaalit lävikössä kylmässä vedessä ja puolita ne.
  4. Paista voissa leikkuupinta alassuin. Mausta pannulla hunajalla & balsamicolla. 

Paistetut salottisipulit

15 kpl salottisipuleita
suola
voi



Ohjeet


  1. Kuori salottisipulit ja poista kanta.
  2. Suolaa keitinvesi ja keitä salottisipulit vähässä vedessä puolikypsiksi n. 2-4 min.
  3. Ruskista pannulla runsaassa voissa. 




Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa