Parmesaaniporkkanat
Ällistyttävän helppoa ja aivan liian hyvää. Suunnittelimme tämän
porkkanaherkun alun perin lisäkkeeksi, mutta ei tätä kyllä tarvitse syödä
yhtään minkään kanssa. Ainakin meille upposi niin hyvin, että vimosista
porkkanoista (tai juustosta, miten sen nyt ottaa…) taisteltiin. Toki tarvitsee
ottaa päivällissuunnitelmissaan huomioon nuo ainesosien määrät jos meinaa tarjoilla
tätä ihan pääruokana. Tuplaa vaikka tai triplaa neljälle henkilölle! 😊
Uskaltaisimme väittää, että paatuneinkin pupunruoanvälttäjä rouskuttaa
onnessaan porkkanoita jos sunnuntain kunniaksi pyöräytät tämän herkun!
P.s. Pellikkakin on päässyt tositoimiin. Nappaa ohje täältä ja surauta itsellesi pellikka.
P.s. Pellikkakin on päässyt tositoimiin. Nappaa ohje täältä ja surauta itsellesi pellikka.
Parmesaaniporkkanat
300g porkkanoita30g voita/margariinia
1 valkosipulinkynsi
40g parmesaanijuustoa
Päälle
tuoretta persiljaa
sormisuolaa
Ohjeet
1. Pese ja kuori porkkanat. Asettele voideltuun vuokaan.
2. Sulata
30g voita/margariinia. Kuori ja purista valkosipulinkynsi voin joukkoon. Sivele
porkkanat voi-valkosipuliseoksella. Kypsennä porkkanoita n. 10min 200-asteessa.
3. Raasta
parmesaanijuusto. Ota porkkanat uunista, pyöräyttele ja kuorruta parmesaanilla.
Anna kypsyä uunissa n. 15min. tai kunnes juusto ruskistuu hiukan ja
porkkanat ovat kypsiä.
4. Ripottele valmiiden porkkanoiden päälle tuoretta
persiljaa sekä sormisuolaa ja nauti heti!
Nam! Täytyy kokeilla. Kaikkea missä juustoa 👌😊
VastaaPoista