Parmesaaniporkkanat


 
Ällistyttävän helppoa ja aivan liian hyvää. Suunnittelimme tämän porkkanaherkun alun perin lisäkkeeksi, mutta ei tätä kyllä tarvitse syödä yhtään minkään kanssa. Ainakin meille upposi niin hyvin, että vimosista porkkanoista (tai juustosta, miten sen nyt ottaa…) taisteltiin. Toki tarvitsee ottaa päivällissuunnitelmissaan huomioon nuo ainesosien määrät jos meinaa tarjoilla tätä ihan pääruokana. Tuplaa vaikka tai triplaa neljälle henkilölle! 😊 Uskaltaisimme väittää, että paatuneinkin pupunruoanvälttäjä rouskuttaa onnessaan porkkanoita jos sunnuntain kunniaksi pyöräytät tämän herkun!

P.s. Pellikkakin on päässyt tositoimiin. Nappaa ohje täältä ja surauta itsellesi pellikka.


 
Parmesaaniporkkanat
300g porkkanoita
30g voita/margariinia
1 valkosipulinkynsi
40g parmesaanijuustoa
Päälle
tuoretta persiljaa
sormisuolaa



Ohjeet

1.   Pese ja kuori porkkanat. Asettele voideltuun vuokaan.

2.   Sulata 30g voita/margariinia. Kuori ja purista valkosipulinkynsi voin joukkoon. Sivele porkkanat voi-valkosipuliseoksella. Kypsennä porkkanoita n. 10min 200-asteessa.

3.   Raasta parmesaanijuusto. Ota porkkanat uunista, pyöräyttele ja kuorruta parmesaanilla. Anna kypsyä uunissa n. 15min. tai kunnes juusto ruskistuu hiukan ja porkkanat ovat kypsiä.

4.   Ripottele valmiiden porkkanoiden päälle tuoretta persiljaa sekä sormisuolaa ja nauti heti!




Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa