Kaikkea parmesaanilla, kiitos!



tomaattikesäkurpitsavuoka somaarki

Nytpä tuli tehtyä parmesaaniporkkanoiden kaltainen lisuke, joka katosi lautasilta ja kulhosta ennen kuin pihvit olivat edes pöydässä. Tämä yksinkertaisuudessaan siis riittänee ihan pääruoaksikin - sen verran herkkua tämä oli. Syötiin me kyllä vähän kaikkea muutakin kuin tätä herkkua, siitä lisää ensi viikolla! 😉

Vaikka Kiralle ei muutoin nuo juustot oikein uppoakaan, niin näköjään kaikki parmesaanilla kuorrutettu kyllä maistuu. Tämä sopii näin kevään tullen myös hyvin semmoiseksi "itsensä huijaus" -terveysruoaksi. Puoli kiloa päivässä (ja vain vähän juustoa ja voita!). No lemppariaineksia on täynnä koko sapuska ja varmaan meidät on pienenä marinoitu valkosipulissa, koska sitä me töräytettiin vähän enemmän kuin reseptiin päätyi… Onneksi ei tartte ketään tänään pussailla!

tomaattikesäkurpitsavuoka somaarki

Tomaattikesäkurpitsavuoka
iso kesäkurpitsa
n. 5 isoa tomaattia
50g margariinia/voita
basilikaa
valkosipulin kynsi
suolaa
pippuria
100g parmesaania (tai 50g parmesaani- & 50g mozzarellaraastetta)

Ohjeet:
  1. Leikkaa kesäkurpitsat ja tomaatit paksuiksi viipaleiksi ja asettele vuokaan.
  2. Sulata margariini/voi. Pilko sekaan reilu kourallinen basilikaa sekä valkosipulin kynsi. Mausta sulatettu voi suolalla ja pippurilla.
  3. Levitä rasva-mausteseos vihannesten päälle. Lisää runsas kerros raastettua parmesaania.
  4. Paista uunin keskitasolla 200-asteessa n. 20-25 min.


Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa