Kankainen korttikotelo

somaarki korttikotelo

Meidät naiset voi karkeasti jakaa kahteen osastoon rahapussien suhteen – on perinteisiä lompakkonaisia ja sitten on kangaskukkaroiden puolesta liputtajia. Pinjahan siis tosiaan rinta rottingilla myöntää kuuluvansa jälkimmäiseen ryhmään ja kangaskukkaron sisältä löytyy myös varsin näppärä kankainen korttikotelo. Jaa siis miksikö niille korteille tarttee vielä oman korttikotelonsa. No, korttikoteloon mahtuu kuutisen kappaletta tärkeimpiä kortteja, ja tosi usein tuleekin napattua kätsysti pelkkä korttikotelo taskuun tai pikkulaukkuun.

Korttikoteloihin saa kulumaan puuvillakangastilkkuja ja vähän liian helposti myös aikaa. Yht´äkkiä sitä huomaakin tehtailleensa saumurin äärellä vinon pinon korttikoteloita kun on ihan pakko vielä testata miten nää ja nää kankaat sointuisi yhteen. Mutta eipä muutes haittaa tämä tehtailu, joulupukin konttiin vaan!

somaarki korttikotelo ohje

Ohjeet
  1. Leikkaa puuvillakankaista 4 kappaletta, joiden koot ovat; 11cm x 12,5cm (2kpl), 11cm x 14,5cm sekä 11cm x 15 cm.
  2. Neulaa suurin kappale ja kaksi taskukappaletta (11cm x 12,5cm) kuvan osoittamalla tavalla päällekkäin oikeat puolet vastakkain. Saumuroi neulatut kappaleet nuppineulojen kohdalta yhteen.
  3. Silitä sisäkappaleen (11cm x 14,5cm) reunoille sentin taitteet ja ompele/siksakkaa reunat mahdollisen purkautumisen varalta.
  4. Neulaa sisäkappale ja kohdassa 2. yhteen saumuroidut kappaleet oikeat puolet vastakkain kuvan osoittamalla tavalla. Saumuroi kappaleet reunoista yhteen ja päättele langat.
  5. Käännä työ sekä taskupussit oikein päin ja silitä korttikotelo muotoonsa.
 

Puuvillakankaista ollaan jo aiemminkin ommeltu aika kivoja asioita, kuten Pellikka –pizzapellinalunen, kalenterinkannet ja tuplataskulla varustettu saksipussi. Kandee kaivella omia kangasvarastoja ja viettää vaikka kaveriporukalla glögintuoksuiset ompelulanit joululahjoja valmistaen.


Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa