Saksipussi ommellen

saksipussi somaarki
 
Tämä saksipussi syntyi kesällä 2016, kun saimme ikionnellisen tiedon, että meidät on valittu Helsingin yliopiston käsityötieteen opiskelijoiksi. Tuolloin meille uusille opiskelijoille suunnatussa kirjeessä mainittiin, että olisi suotavaa hankkia opintoja varten perustarvikkeita – mm. kangassakset sekä nuppineuloja. No mehän tapamme mukaan innostuttiin ja väsättiin näille perustarvikkeille säilytysratkaisut.  Kyseisenä kesänä taisi syntyä myös blogista tuttu ja kovin suosituksi pompsahtanut soma neulatyynykin.

saksipussi ompelutyö somaarki

Haikeana voi nyt muistella aikuisiän opiskelun riemua. Kyllä sitä muutes näin aikuisena osaa ihan eri tavoin nauttia niistä arkiaamuista, kun ei ole kiire mihinkään tai saa jäädä villasukat jalassa lukemaan tenttiin kotisohvalle. Vaikka työelämäkin maistuu (opintovapaista luopumisen aiheuttaman kriiseilyn jälkeen) ihan mukavalle, niin voisihan sitä lottovoiton myötä heittäytyä ihan kokopäiväiseksi opiskelijaksi. Suositellaan siis lämpimästi kaikille lisäkouluttautumista aikuisiällä.


Saksipussi on helppo ompelutyö ja toteutus onnistuu pelkkää ompelukonetta hyödyntäen. Toki osien kiinnitystä helpottamaan voi surauttaa palat kiinni toisiinsa saumurilla ennen vinonauhalla viimeistelyä (kohta 5). Nyt sitten niihin ohjeisiin.

Saksipussiin tarvitset:
puuvillakankaita
kaksipuoleista tukikangasta
vinonauhaa

Ohjeet:
  1. Piirrä kaavat kaavapaperille ja jäljennä kaavat kankaalle jättäen 1 cm saumanvarat. Tarvitset kaikkia osia kaksi vastakkaista kappaletta (= pieni taskupussi, suurempi taskupussi sekä suuremman taskupussin läpällinen takaosa, jonka saat yhd A+B )
  2. Leikkaa kankaat asettamalla haluamasi kankaat oikeat puolet vastakkain. Soman arjen saksipussien taskujen jujuna on, että taskun sisäpintaan on käytetty eri puuvillakangasta kuin ulkopintaan.
  3. Silitä kaksipuoleinen tukikangas jokaisen kappaleen etu- & takaosan väliin.
  4. Kiinnitä vinonauha pienen taskupussin sekä suuremman taskupussin suulle.
  5. Asettele kaikki palat päällekkäin ja kiinnitä suoran sivun vinonauha. Harsiminen helpottaa nauhan kiinnittämistä. Kiinnitä lopuksi kaarevan sivun vinonauha. Käytä tarvittaessa apunasi harsimista. Jotta reunat olisivat mahdollisimman siistit, käännä vinonauhaa pieni pätkä sisään päädyissä ja ompele käsin päädyt siisteiksi. Lisää halutessasi läpän kiinnitysmekanismiksi nappi, neppari tai nauhat.


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa