Kangaskannet kalenterille


kangaskannet kalenterille somaarki

Koulut alkoi ja näin koitti paluu työarkeen myös meille. Huh, mitenköhän sitä onnistuu kahden opintovapaavuoden jälkeen ”kirppusirkuksen tirehtöörinä”. Soma arki kulkee onneksi varsin kivuttomasti tämän työarjen rinnalla. Eli blogipäivityksiä edelleen tiedossa.

Ekana työpäivänä saatiin kätösiimme jälleen yhdet lukuvuoden tärkeimmistä työvälineistä - kalenterit. Meillä on ollut tapana tuunata kalenterin kannet. Tämä on todennäköisesti eräs useista tavoista tehdä työarjesta mieluinen ja omannäköinen. Muuta syytä ei olla tälle vielä keksitty. Tänä vuonna Pinja päätti yllättää Kiran valmistamalla molempien kalentereille kankaiset kannet - Kira nimittäin viettää nimipäiviään näin elokuussa ja kannet ajavatkin nimpparilahjan virkaa. Onneksi Pinjan kangasvarastot tursuavat erilaisia puuvillakankaita, joista kannet valmistaa. Molemmille löytyikin pienen penkomisen myötä omannäköiset kankaat ja kalenteripaja pääsi starttaamaan. Soman arjen kalenterinpäällinen on kaksinkertainen ja tästä syystä myös kestävä. Päällinen koostuu päälli- & sisäkankaasta, jotka kiinnitetään toisiinsa kaksipuoleisella tukikankaalla. Kalenterinkansissa on myös kuminauha, jolla kalenteri pysyy suljettuna.

 
Tarvitset
puuvillakangasta
kaksipuoleista tukikangasta
kuminauhaaOhjeet

  1. Aseta kalenteri avoimena päällykankaalle. Mittaa ylä- ja ja alareunaan käännevaraa 5cm. Mittaa sivuille käännevaraa noin 13cm. Kun olet mitannut ja leikannut kankaan sopivan kokoiseksi, leikkaa sisäpuolen kangaspala samankokoiseksi.
  2. Silitä kankaiden väliin tukikangas. Huolittele kankaan reunat saumurilla.
  3. Silitä pystyreunoihin kapeat käänteet ja ompele ne suoralla ompeleella.
  4. Asettele kalenteri avonaisena kankaan päällipuolen päälle. Käännä sivuilta kankaan  reunat kalenterin päälle ja merkitse taitteiden päälle piirtäen viivat kalenterin reunaa myöden. (kts. kuva)
  5. Mittaa sopiva pätkä kuminauhaa ja aseta kuminauha oikeaan kohtaan kankaiden oikeiden puolten väliin. Ompele piirrettyä viivaa pitkin suoralla ompeleella jokaisen neljän kulman osalta.
  6. Käännä kalenterikannet oikein päin ja silitä taitokset siisteiksi. Pujota kalenteri kansiin ja ihastele lopputulosta. Voit halutessasi koristella kuminauhan esimerkiksi rusetilla. 
Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa