Vauvalahja - herkkä leikkimatto ja keiju-unilelu


somaarki virkkausohje unilelu keiju tilkkupeitto
Kaikkien kotiompelijoiden kangaskaapit notkuvat todennäköisesti omien vaateprojektien jäljiltä jämätilkkuja, jotka soveltuvat erinomaisesti tilkkutöihin.  Jos näistä meidän tilkuista nyt jotain voisi päätellä, niin tykätään ommella herkistä, Suomessa suunnitelluista trikookankaista mekkoja. Vauvan leikkimaton kaava on itseasiassa pienemmässä koossa jo aiemmin postaamamme jättitorkkupeitto. Vauvaversiolla kokoa on vaatimattomat 6x6 tilkkua. Vauvapeiton sisällä on levyvanua ja sen kääntöpuoli on pehmeää fleecekangasta. Testiköllöttelijöitä löytyy kaveripiiristä jo useampi kappale, joten voimme lämpimästi suositella leikkimattoa.  Saimme myös muutama viikko takaperin videopätkän jo taaperoiän saavuttaneen testiköllötteljiän äiskältä. Nykyään leikkimatto toimittaa päikkäripeiton virkaa.

Piti ihan pähkätä, että minkä hahmon tämän kyseisen vauvalahjan unileluksi virkkaisi. Tarkkasilmäisimmät voisivat leikkimaton tilkkuja lähietäisyydeltä tarkastellessaan pistää merkille, että muutamasta kangastilkusta löytyy pienen pieni keiju, joka keinuu pihasyreenin piilossa kukkaiskeinussa. Tartuimme siis haasteeseen ja lähdimme virkkaamaan kukikkaan leikkimaton rinnalle herkkää keiju-unilelua. 

soma arki leikkimatto vauvalle virkkausohje unilelu

Keiju-unileluun tarvitset
puuvillalankaa
virkkuukoukun
vanua
tylpän neulan päättelyyn

Ohjeet


  1. Virkkaa isoäidinneliö & keijun pää kuten pupu-unilelussa.
  2. Aloita keijun hiusten virkkaaminen taikasilmukalla, johon virkkaat 6 p. Seuraavalla kerroksella virkkaa jokaiseen kiinteään silmukkaan 2 ks (=12ks). Kolmannella kerroksella virkkaa 1 ks ja seuraavaan silmukkaan 2 ks (=18ks). Neljännellä kerroksella virkkaa 2 ks ja seuraavaan silmukkaan 2 ks (=24ks). Jatka näin silmukoiden lisäämistä kerros kerrokselta kunnes silmukoita on 48. Virkkaa useampi kerros (4-6) ja aloita sitten jakauksen virkkaus. Tee hiuksiin jakausta kuvaava lovi siten, että käännyt virkkaamaan vastakkaiseen suuntaan 46 ks. Käänny jälleen vastakkaiseen suuntaan ja virkkaa loveen saakka. Virkkaa vielä kerran vastakkaiseen suuntaan ja viimeistele hiusten reunus piilosilmukoin.
  3. Virkkaa seuraavaksi letti. Virkkaa 48 kjs. Hyppää 2 kjs yli, *6 p seuraavaan kjs, hyppää 2 kjs yli, 1 ps, hyppää 2 kjs yli*. Toista *-* ketjusilmukkaketjun loppuun saakka (= 8 kaarta).  Käännä sitten suuntaa ja virkkaa vastakappale ketjusilmukkaketjun toiselle puolelle *6 p samaan kjs, 1 ps*. Toista *-* ketjusilmukkaketjun loppuun saakka (=8 ympyrää/lettiä). Kiinnitä letti keijun hiuksiin ja päättele huolellisesti.
  4. Virkkaa sitten kukkaketjun vihreä osuus. Virkkaa 24 kjs ja palaa ketjusilmukkaketju takaisin piilosilmukoin.
  5. Virkkaa pieni ruusunnuppu siten, että virkkaat 12 kjs. Virkkaa jokaiseen kjs ks. Rullaa kerälle ja kiinnitä muotoonsa päättelylankoja hyödyntäen. Virkkaa nuppuja 4 kpl. Kiinnitä kukkaketju ja nuput keijun lettiin ja päättele huolellisesti. Kiinnitä hiukset leitteineen & kukkaketjuineen keijun päähän ja päättele huolellisesti.
  6. Kirjo keijun päähän silmät ja nenä. Kiinnitä pää useilla pistoilla isoäidinneliöön. Kiinnitä koko työn ajan erityistä huomiota siihen, että kaikki langat on tarkasti päätelty, jottei mikään osa irtoa vauvan käsittelyssä. 
soma arki virkattu unilelu tilkkupeitto vauvalahja

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa