Vauvalahja part 1
Meidän ystäväpiirissä elellään nyt melkoista vauvabuumiaikaa ja ihanille, uusille ruttuvarpaille on kiva näperrellä jotain omatekemää. Pinjan ystäväpariskunta sai valloittavan poikavauvan muutama viikko sitten ja me tehtiin tulokkaalle pieni köllöttelypeitto ja virkattu unipupu. Vauvan peitto noudattelee periaatteessa samaa tilkkupeiton kaavaa, kuin meidän jo aikaisemmin postaama jättitilkkupeitto. Toki tämä vauvaversio on aika paljon pienempi, vain 6x6 palaa! 😊 Meillä käsityönopettajilla kangaskaapit tursuavat liitoksistaan ja pienimmätkin kangastilkut säästetään tällaisia projekteja silmällä pitäen.


Tulevilla viikoilla postaamme myös ohjeet toiseen unileluun, joka taas puolestaan pääsee Kiran ystäväpariskunnan piakkoin maailmaan pullahtavalle tyypille. Jännittäviä aikoja! <3


Unipupuun tarvitset
puuvillalankaa 
virkkuukoukun
tylpän neulan päättelyyn

Ohjeet:

  1. Virkkaa isoäidinneliötä värikkäällä langalla 16 kerrosta. Vaihda sitten valkoiseen ja virkkaa vielä 2 kerrosta. Huomioi, että ennen reunuksen virkkausta yhdellä sivulla tulee olla parillinen määrä pylväsryppäitä. Virkkaa reunus. Jätä yksi pylväsrypäs väliin ja virkkaa 9 pylvästä, jätä taas yksi pylväsrypäs väliin ja virkkaa yksi kiinteä silmukka (ks). Toista tätä kerros loppuun. Päättele langat.
  2. Virkkaa pupun pää. Aloita taikasilmukalla, johon virkkaat 4 ks. Sulje aina kerros piilosilmukalla ja aloita uusi kerros yhdellä ketjusilmukalla (kjs). Seuraavalla kerroksella virkkaa jokaiseen kiinteään silmukkaan 2 ks (=8ks). Kolmannella kerroksella virkkaa 1 ks ja seuraavaan silmukkaan 2 ks (=12ks). Neljännellä kerroksella virkkaa 2 ks ja seuraavaan silmukkaan 2 ks (=16ks). Jatka näin silmukoiden lisäämistä kerros kerrokselta kunnes silmukoita on 48. Virkkaa sitten 4 kerrosta ks ja aloita sitten kavennukset. Virkkaa 10 ks ja 2 seuraavaa silmukkaa yhteen, jatka näin kerros loppuun. Seuraavalla kerroksella vastaavasti virkaa 9 ks ja seuraavat 2 silmukkaa yhteen. Jatka näin kunnes jäljllä on 20 silmukkaa. Päättele aloituslanka, täytä pää vanulla ja jatka kavennuksia kunnes jäljellä on 4 silmukkaa. Leikkaa lanka ja päättele sitä hyödyntäen viimeiset silmukat yhteen.
  3. Virkkaa korvat. Korva aloitetaan aivan kuten pupun pää. Kun silmukoita on 16, jatka vähintään yhdeksän kerrosta tällä silmukkamäärällä. Päättele aloituslanka ja täytä korvan kärki vähäisellä määrällä vanua. Kavenna siten, että virkkaat 2 ks ja sitten seuraavat 2 yhteen (=12ks). Virkkaa vielä tällä silmukkamäärällä seuraavat yhdeksän kerrosta ja päättele korva. Voit itse määritellä korvan pituuden lisäämällä tai vähentämällä kerroksia. Kiinnitä korvat pupun päähän.
  4. Valmista pupun rusetti. Virkkaa taikasilmukkaan 4 kjs ja 5 tuplapylvästä. Virkkaa sitten kolme ketjusilmukkaa ja kiinnitä piilosilmukalla renkaaseen. Näin on tehty ensimmäinen puolikas rusettiin. Toinen puoli tehdään samoin, eli virkkaa 4 kjs ja 5 tuplapylvästä, kolme kjs piilosilmukalla renkaaseen. Leikkaa lanka jättäen siihen 20cm pituutta. Vedä lanka koukulla olevan silmukan läpi ja kiristä aloituslangasta. Kierrä lankaa tiukasti rusetin keskiosan ympäri. Solmi lankojen päät rusetin takana tiukalle umpisolmulle. Kiinnitä rusetti toisen korvan juureen.
  5. Kirjo pupun päähän silmät ja nenä. Kiinnitä pää useilla pistoilla isoäidinneliöön. Kiinnitä koko työn ajan erityistä huomiota siihen, että kaikki langat on erityisen hyvin ja tarkasti päätelty, jottei mikään osa irtoa vauvan käsittelyssä. 

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa