Kotikadun hätävara


somaarki sokerikuorrute piparin koristelu royal icing

Voiko pipareiden ja pikkuleipien koristeluun kyllästyä? Vielä ei ainakaan ole mitään kyllästymisen merkkejä ilmoilla ja edelleen näpertelijän sydämessä läikähtää, kun saa värjättyä pikeerin just sen oikean sävyseksi. Me ollaan blogin puolella päästy koristelemaan Rinta rinnan-pikkuleipiä ja piparijoulukalenterin luukkuja. Blogin ulkopuoliseen elämään sen sijaan kuuluu Royal Icingin läträäminen miltei kaikkeen, mihin se vain etäisesti sopii.  Meidän pikeeriperinteisiin kuuluu mm. joulupipareiden överikoristelu ja jämätaikinapalloista tiernapoikain naamojen väkertäminen (älkööt kukaan kysykö tästä sen enempää). 

soma arki royal icing julkisivu koristelu hätävara

Piparkakkutalon julkisivuja näkee usein hyödynnettävän jouluisia kakkuja reunustamassa. Me päätettiin koristella piparkakkutalojen julkisivut vähän arkisemmalla otteella. Pinjan kotikadun talot inspiroivat koristelutalkoita ja pian pipariset julkisivut saivatkin tuttuja värejä pintaansa. Me halusimme rakentaa julkisivuista pienen kotikatua muistuttavan jälkkärimaiseman. Koko kotikadun hätävara -jälkkärin idea lähti oikeastaan siitä, että piti keksiä jälkiruoka rakkaista ystävistä muodostuvalle seurueelle, jonka riveistä löytyy ruoka-aineallergikkoja ja ruokavalioita moneen lähtöön. Hätävara pälkähti mieleen, sillä kuivakaapista, hedelmäkorista, jääkaapista & pakkasesta löytyy usein aineksia jos jonkinmoiseen komboon (vai onko meillä vaan kaapit täynnä kaikkea epäterveellistä?). Näin myös jokainen voi koota omat allergiat ja ruokavaliot huomioon ottaen oman jälkkärinsä. Me siis kerättiin kasaan mm. marjoja, hedelmiä, marenkia, kaurajätskiä, vanilja- & kinuskikastiketta, kermavaahtoa ja pipareita ja annettiin kokoamiseen vapaat kädet.

somaarki kerrosjälkiruoka sokerikuorrute kotikadun hätävara

Homma menee siis kaikessa yksinkertaisuudessaan näin. Valitse läpinäkyvät tarjoilulasit hätävaroille. Mittaa tarjoilulasin leveys ja korkeus ja valmista pahvista julkisivun malli. Kauli joko itse leivottu pikkuleipätaikina tai vaihtoehtoisesti pakastealtaan valmis piparitaikina 2-3 mm paksuiseksi ja leikkaa terävällä veitsellä julkisivumuotin muotoisia pipareita. Siirrä piparit leivinpaperille ja paina julkisivujen reunoille reiät kiinnitystä varten esimerkiksi pillillä ennen paistamista. Paista pipareita 200 asteessa n. 5-8 minuuttia. Koristele jäähtyneet julkisivut Royal Icing –sokerikuorruttella, ohjeen löydät täältä. Anna kuivua yön yli. Kiinnitä julkisivut tarjoilulaseihin silkkinauhalla ja pienellä määrällä tomusokeri-vesi-tahnaa. Ja tadaa, vieraat on yllätetty ja jokaiselle löytyy jotakin. Menis muuten myös tupareissa aika kivasti teemaan tämä jälkkäri. Nyt sitten vaan pähkäämään miten katukyltin & –valot ja tietty sen Tervetuloa uuteen kotiin –viirin saisi pienoiskoossa toteutettua…

soma arki hätävara jälkiruoka koristelu

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa