Rinta rinnan -pikkuleivätrinta rinnan -pikkuleivät soma arki

Lokakuussa vietetään vaaleanpunaista rintasyöpäkuukautta. Kuukauden symbolin, Roosa nauhan päivää juhlistetaan ylihuomenna, 12.10., jolloin on loistava aika pitää vaaleanpunaiset kemut, pukeutua pinkkiin tai ilahduttaa työpaikalla vaaleanpunaisilla herkuilla. Rintasyöpä koskettaa useita, sillä Suomessa siihen sairastuu vuosittain yli 5000 naista. Meille tämä on henkilökohtaisesti erittäin tärkeä asia ja haluammekin osallistua omalla tavallamme syöpäsäätiön tukemiseen, jotta jatkossakin saamme Suomessa ensiluokkaista hoitoa ja tutkimuksia.

rinta rinnan -pikkuleivät somaarki

Vaaleanpunaisen kuukauden tarkoituksena on myös herätellä naisia tutkimaan omat rintansa säännöllisesti, ikään katsomatta! Me soman arjen naiset päätimme leipoa aiheeseen liittyviä kauniita, erimuotoisia ja -kokoisia pikkuleipiä, joilla muistuttelemme lähipiiriä tästä tärkeästä ajankohtaisesta aiheesta. Meidän pieniin paketteihin sujahtaa keksin lisäksi Roosa nauha, joilla tuemme osaltamme naisten syöpien tutkimusta.


rinta rinnan -pikkuleivät somaarki

Rinta rinnan -pikkuleivät
Murotaikina
100g sokeria
n. 300g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl pomeranssia
½ tl sitruunan kuorta
200g voita/margariinia
1 muna
Royal icing
½ dl valkuaista
n. 2dl tomusokeria
2-3 tippaa sitruunamehua
elintarvikevärejä


Ohjeet
  1. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää raastettu sitruunan kuori sekä voi ja nypi taikina kiinteäksi. Lisää lopuksi kananmuna.
  2. Anna murotaikinan levätä hetki jääkaapissa. Kauli ja paina sydänmuotilla kuviot. Paista pikkuleivät uunin ylätasolla 175-asteessa n. 8-10 minuuttia. HUOM! Murotaikinapikkuleipien ei ole tarkoitus saada väriä uunissa, vaan ainoastaan kypsyä.
  3. Valmista pikeeri. Vatkaa valkuainen ja puolet tomusokerista n. 2 minuutin ajan. Lisää sitten loput tomusokerista ja sitruunamehu. Vatkaa n. minuutin ajan. Tarkista pikeerin koostumus, jaa osiin ja värjää haluamasi värisiksi.
  4. Koristele pikkuleivät pikeerillä. Tee viimeiseksi paksummalla pikeerillä roosa nauhat jokaiseen pikkuleipään.

rinta rinnan -pikkuleivät somaarki


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa