Piparijoulukalenteri

somaarki piparijoulukalenteri
 Jos suklaasta saat sä vatsanpuruja, nakertele mieluummin piparin muruja.

Nyt taisi syntyä somista kätösistä todellinen hittituote – piparijoulukalenteri. Tämä kalenteri on monivuotinen ja näin ollen myös ekologinen, aivan kuten aiemmin postaamamme tontun tupa –joulukalenteri. Homma toimii näin; Kun taulunkehyksen lasista on napsauttanut pikeerillä kiinnitetyn piparin irti, paljastuu lasin alta kalenteritarra ja pikeeristä tahmean lasipinnan voi pyyhkäistä puhtaaksi. Seuraavana vuonna voi siis samaisen lasin pintaan kiinnittää uudet piparit kalenteria koristamaan. Nuo kalenteritarrat ovat aivan ihastuttavia. Esimerkiksi tarrassa 4 lukee Tontut ovat liikkeellä…

somaarki pipari joulukalenteri
Piparinen joulukalenteri sopii suklaata vältteleville ja on helposti toteutettavissa vaikkapa lasten kanssa askarrellen. Ja mikä parasta – jouluinen tuoksu leviää kalenterista asuntoon. Toteuttamisessa voi joko valmistaa itse piparitaikinan, ostaa pakasteesta valmiin piparitaikinan tai vaihtoehtoisesti koristella kaupan hyllyltä löytyviä pipareita. Kätevää, eikös! Mikäli päätät tehdä kaiken alusta alkaen itse, kannattaa piparitaikina valmistaa jo leipomista edeltävänä päivänä, jotta taikinan maut saavat muodostua täyteläisiksi ja rakenteesta tulee hyvä leipomista silmällä pitäen.

Me ostimme kalenteria varten taulunkehyksen (30x40) ja jouluista lahjapaperia kalenterin taustaksi. Teippasimme kalenteritarrat lahjapaperin pintaan tasaisin välein ja kiinnitimme taulunkehyksen lasin paikoilleen. Valmistimme piparitaikinan ja leivoimme huumaavan tuoksuisia, erimuotoisia pipareita, jotka koristelimme pikeerillä numeroin ja jouluisin koukeroin. Royal Icing –pikeeriin löydät ohjeen täältä. Samaisella pikeerillä liimasimme lopuksi piparit kiinni taulunkehyksen lasiin tarran kohdalle. Sitten vaan joulua odottamaan. 

Piparkakut
2 dl siirappia
2½ dl sokeria
3 tl kanelia
1½ tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
250g margariinia
2 munaa
n. 1 l vehnäjauhoja
1½ tl soodaa

Ohjeet
1.      Kiehauta siirappi, sokeri sekä mausteet. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kuumaan seokseen rasva ja anna sen sulaa välillä sekoittaen.
2.      Kun seos on jäähtynyt, vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan.
3.      Lisää lopuksi vehnäjauho-soodaseos taikinaan ja anna taikinan jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
4.      Paista piparkakut 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min paksuudesta riippuen.

kalenteriin tarvitset:
taulunkehykset (30x40)
lahjapaperia
kalenteritarrat
pipareita
pikeeriä


Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa