GlögimarmeladitSilmät kiinni joulufiilistelyn vihaajat. On luvassa ensimmäinen jouluaiheinen namupäivitys. Oli pakko ottaa pieni varaslähtö, sillä ensimmäiset pikkujoulukutsut ovat lävähtäneet postiluukuistamme. I-H-A-N-A-A!!! Olemme vannoutuneita joulufaneja ja fiilistely alkoi virallisesti, kun glögit pelmahtivat kauppojen hyllyille. Jouluvaloja täytyy vielä tovi malttaa pantata…

Olemme perinteisesti pyrkineet joka vuosi keksimään jotakin uutta herkkua pikkujouluihin tai joulupöytään. Viime vuonna pikkujouluissa nautimme sihiglögiä ja joulupöytää koristivat karkkikuuset. Olemme tehneet joskus joulupöytään perinteisiä marmeladeja, mutta nyt päätimme joulun ensifiiliksissä taikoa glögimarmeladeja. Ja oi että, miten herkullisia ne ovatkaan! Ei tarvitse muuten montaa syödä, kun on jo makeannälkä hävinnyt tiehensä. Näitähän voi tehdä ihan minkä makuisia vain, korvaa vain glögin vedellä ja esimerkiksi muutamalla tipalla makuainetta. Jos glögimarmeladit vaikuttaa omaan silmään liian hailakoilta, voi seokseen lisätä myös muutaman tipan elintarvikeväriä. Me päätimme tehdä kaksi satsia – perinteisestä ja vaaleasta glögistä! HUOM! Ilman lämpötilamittaria tästä ei selviä onnistujana.


Glögimarmeladit
ruokaöljyä
10 liivatelehteä
80g glukoosisiirappia
1½ dl sokeria
4 dl glögiä
(elintarvikeväriä)
erikoishienoa sokeria

Ohjeet:

1.   Voitele n. 15x20cm vuoka.
2.   Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
3.   Kaada glukoosisiirappi, sokeri ja glögi paksupohjaiseen kattilaan. Keitä kunnes seos on 122 asteista.
4.   Purista pehmenneet liivatelehdet ylimääräisestä vedestä, laita kattilaan ja lisää n. 2 rkl vettä. Kuumenna pienessä kattilassa, kunnes liivatelehdet ovat täysin sulaneita.
5.   Ota sokeri-glögiseos levyltä ja lisää sulaneet liivatelehdet. (Lisää tässä vaiheessa myös mahdollinen elintarvikeväri)
6.   Anna lämpötilan laskea 70-asteeseen ja kaada marmeladiseos vuokaan.
7.   Anna jähmettyä huoneenlämmössä vähintään yön yli. Leikkaa marmeladit öljytyllä veitsellä haluttuun muotoon ja pyörittele sokerissa.


HUOM! Jos vaan maltat niin parhaimpaan lopputulokseen pääset, jos annat leikattujen marmeladien vielä jähmettyä joitakin tunteja ennen sokerissa pyörittelyä. Ymmärretään kyllä, että makeanhimolle ei aina vaan pysty laittamaan kampoihin! 

Kommentit

  1. Miten superherkullisen näköisiä (jopa näin ei maailman suurimman glögifanin silmiin). Ihana nami, ja kiitos hyvistä ohjeista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat kyllä herkullisia, suosittelemme testaamaan reseptiä. Kiitos itsellesi, kun seuraat meitä! 💗

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa