Karkkikuusi

somaarki karkkikuusi

Joulunodotukseen ja juhlapyhien viettoon liittyy meidän perheessä paljon perinteitä – voisi sanoa, että sopiva sekoitus vanhoja & uusia. Näitä edellä mainittuja uusia perinteitä (jos niitä nyt sellaisiksi voi kutsua) tuppaa meidän perheessä muodostumaan tiheään tahtiin. Pinja on esimerkiksi jostain keksinyt tehtäväkseen valmistaa joka joulu mallaslimppua ja jälkiruokapöytään karkkikuusen. Alun perin idea karkkikuusesta syntyi internetin ihmeellisessä maailmassa seikkailun myötä. Sillä sekunnilla, kun kuva karkkikuusesta piirtyi verkkokalvoille, syntyi myös ajatus valmistaa itse kyseinen makoisa ja näyttävä, syötävä joulukoriste.

Tällaisia joulukuusia on vuosien varrella myös tullut vietyä lahjaksi muun muassa pikkujouluihin. Karkkikuusesta saa paperikonvehtien valinnan myötä juuri omaa silmää miellyttävän. Voi lähteä suunnittelemaan kuusta oma & vieraiden makumieltymys edellä tai vaihtoehtoisesti papereiden värimaailmaa hyödyntäen. Karkkikuusi on siitä(kin) niin kiitollinen joulukoriste, että konvehdit syötyään rungon voi pistää kaappiin tulevia jouluja odottamaan. Meiltä löytyi jo entuudestaan tuo kullansävyinen kuusi. Tänä vuonna valmistimme sen kaveriksi hopeaisen kuusen, jonka ”marinoimme” aikuisempaan makuun liköörikonvehdeilla. Kannattaa muuten irrottaa konvehdit kääreistään varoen, näin kimmeltävät paperit jäävät koristamaan kuusen runkoa. Ja hei, jos suklaa ei syystä tai toisesta maistu, voi kuuseen tietysti myös kiinnittää muita kääreisiin kiedottuja karamelleja.

p.s. Joka joulu käy sama homma, eli Pinja ei ymmärrä ostaa tarpeeksi täytettä kuuseen ja uusintakierros kaupan karkkihyllyllä on ajankohtainen. Hopeaisen kuusen suklaakonvehdit tulikin sitten tätä päivitystä varten (ja tulevia vuosia silmällä pitäen) laskettua. Jotakuinkin 80 konvehtia killuu kyseisen kuusen rungossa, huh!

somaarki karkkikuusi askartelu ohje

Karkkikuuseen tarvitset:
26cm styrox-kartio
styrox-sydän/glitterpahvia
hammastikku
pieni kukkaruukku kuusen jalaksi
pikaliimaa/kuumaliimaa
hopeaa/kultaista askartelumaalia
askarteluneuloja
(yllättävän paljon) suklaakonvehteja

Ohjeet
  1. Kiinnitä styrox-sydän tai glitterpahvista askarreltu tähti hammastikulla kuusen runkoon. Liimaa kuusen pohjaan kukkaruukku kiinni ja anna kuivua. 
  2. Maalaa koko kuusi valitsemallasi pohjasävyllä ja anna kuivua. 
  3. Kun kuusi on kuivunut, kiinnitä konvehdit kuusen runkoon askarteluneuloin. Aloita kiinnitys kuusen alaosasta.

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa