Sihiglögi



 
Me ollaan useaan otteeseen kuultu pikkujoulukauden käynnistyessä, että se perinteinen glögi ei oikein maistu kaikille juhlavieraille. Meille sekin kyllä uppoaa, mutta tämän reseptin kotitalousopettajaopinnoissa bongatessamme ei paluuta ole enää ollut perinteiseen glögiin. Tämä glögi syntyy ihan yhtä nopeasti kuin lämmittäisit kaupan valmiin glögin kattilassa – ja luvataan että on parempaa!

Sihiglögin ideana on kuplia, joten tarjoilun kanssa on oltava vikkelä. Me olemme aina myös ostaneet keltaisia rusinoita sihiglögin kaveriksi, sillä ne vaan nyt näyttävät paljon kauniimmilta vaaleassa, sihisevässä juomassa. ;) Sihiglögiin voi myös lisätä oman maun mukaan punssia, mutta aivan taivaallista se on myös ilman alkoholilisää! 


 
Sihiglögi
tuoretta inkivääriä
1 vaniljatanko
1 l päärynämehua
6 dl Ginger Ale – juomaa
keltaisia rusinoita

Ohjeet:

1.   Kuori inkivääri ja leikkaa n. kahden peukalonpään kokoinen pala muutamaan osaan.

2.   Kaada mehu kattilaan. Lisää inkivääripalat ja vaniljatanko mehun joukkoon. Keitä n. 10min.

3.   Lisää puolet Ginger Ale -juomasta ja kuumenna kiehuvaksi.

4.   Poista mausteet ja terästä halutessasi.

5.   Lisää kuumaan juomaan loput Ginger Ale -juomasta ja tarjoile heti keltaisten rusinoiden kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa