Kuohkea marjapannukakku




Pannukakkua! Voiko ihanammin päivän enää alkaa? Ohjelmantäyteinen viikonloppu on pelastettu sunnuntaiaamun helpolla, marjaisalla pannukakulla. Aurinkokin siivitti tätä vaaleanpunaista aamuhetkeä. Pannukakku on aina hyvää, mutta tämä herkku meni aivan omalle levelille! Saksalainen, kuohkea pannukakku tehdään suoraan voideltuun pannuun. Tyypillisesti tähän hommaan käytetään valurautapannua. Meidän keittiössä tositoimiin päätyivät aivan ihanat Swiss Diamond -pannut, jotka kestävät lämpöä uunissa aina 260-asteeseen saakka. Olemme saaneet Mastermark Brands Oy:ltä testattavaksi nämä monikäyttöiset pannut, joilla olemme muun muassa kokkailleet kreikkalaisen illan menun sekä kokeilleet sitruunakikkaa lohelle. Tällä erää pyöräytimme toisella pannulla tavisversion ja toisella gluteenittoman pannarin. Gluteenittomassa korvasimme jauhon gluteenittomalla jauhoseoksella – muutoin pannareihin sujahtivat tismalleen samat ainekset.

Tämän ihanuuden valmistukseen ei mene kuin 10 minuuttia ja aineksetkin löytynee useimpien kaapista. Me käytimme omassa pannarissamme itsepoimittuja mansikoita ja vadelmia. Varmasti myös mustikat ja karpalot olisivat ihana lisä pannariin tai vaikkapa omenakompotti! Nams. Tiedetään jo mitä ensi viikonloppuna syödään aamulla!

 
Marjapannukakku
4 kananmunaa
2 ½ dl kevytmaitoa
2 ½ dl vehnäjauhoa/gluteenitonta jauhoseosta
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
½ tl sitruunan kuorta
¼ tl suolaa
1 rkl juoksevaa margariinia
2 ½ dl marjoja

Ohjeet:
1.   Lämmitä uuni 200-asteeseen.
2.   Vatkaa sekaisin kananmunat, maito, jauhot, sokerit, sitruunankuori ja suola.
3.   Voitele pannu margariinilla ja kaada seos pannulle. Ripottele päälle marjat ja paista uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia.
4.   Paloittele ja tarjoa esim. tomusokerilla, tuoreilla marjoilla ja kermavaahdolla.




Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa