Sitruunakikka lohelle
Me
päätimme kokeilla kuinka ”sitruunakikka” toimii lohta paistaessa. Pyrkimyksenä on, ettei lohi jää kiinni pannuun tai grilliin, sillä lohi lepäilee
sitruunaviipaleiden päällä. Näin voi vähentää myös paistorasvan määrää. Tällä
pannulla sitä kiinni palamisen pelkoa ei kyllä ole muutenkaan. Sitruuna antaa
lohelle samalla ihanan maun eikä lohikaan pääse kuivumaan jos kokki unohtaa
tarkkailla tilannetta. 😉
Me olemme saaneet Mastermark Brands Oy:ltä testattavaksi ihania Swiss Diamond pannuja ja
kasarin ja niitä onkin testailtu ahkerasti kuluneen kevään ja kesän aikana. Pyöräytimme keväällä kreikkalaisen illan menun ja hauduttelimme kasarissa tomaattikastiketta. Ihan
unelma tuo kasari! Paistinpannutkin ovat XD-timanttipinnoitettuja ja ne
sopivat kaikille liesityypeille. Meidän mielestä parasta näissä tuotteissa on
ollut hyvä lämmönjohtavuus, tarttumaton pinnoite ja tietenkin pannuissa aivan
mahtava kyky tuottaa paistopintaa matalallakin lämpötilalla. Nyt emme
tavoitelleet kaunista paistopintaa, vaan toivoimme tasaista, matalan lämpötilan
kypsyttelyä kalalle – ja ihanastihan se onnistui tällä luottopannulla! Hyvällä
huollolla näistä pannuista saa elinikäisiä kavereita. Kandee siis ehdottomasti vähän
satsata niin on ruoanlaittokin hauskaa ja vaivatonta!
Tämä kikka muuten oikeasti toimii! Reseptiä ei tähän yksinkertaiseen
herkkuun paljon kaivata. Perunat kiehumaan, salaatti kulhoon ja suolatut,
nahattomat lohipalat sitruunaviipaleiden päälle paistumaan. Emme lisänneet
pannulle lainkaan paistorasvaa, vaan lohi kypsyi sitruunojen mehussa ja
höyryssä. Meidän upeilla pannuilla lohta ei tarvinnut käännelläkään, vaan
saimme vain seurailla lohen kypsymistä sivusta. Grillissähän tämä kikka vasta
loistava onkin jos ei jaksa lohen riekaleita kuurata ruoan jälkeen irti
grillistään. Tietenkin tämän herkun kanssa tarjoillaan myös sipulivoita. Jos se
on sulle uusi tuttavuus, käy nappaamassa resepti täältä.
Ei muuta kuin nauttimaan!
Kommentit
Lähetä kommentti