Koskenlaskijan kinkkukeitto uunileivällä

somaarki juustokeitto resepti

Joulun jälkeen maistuu kaikki arkinen ruoka jotenkin erityisen maukkaalta. Pinja on juustojen ystävä ja tämä kolmen juuston nopea keittolounas on aivan ehdoton lisä arkiruokaresepteihin. Keitto siis sisältää Koskenlaskija-tuorejuustoa ja valkosipuliset uunileivät puolestaan mozzarellaa ja parmesaania. Juustoa juustolla siis! Ei ehkä mikään laihduttajan saatika terveysintoilijan lounas, mutta silloin tällöin nautittuna sallittu nautinto. Tämä arkiruoka perustuu sen helppouteen. Toki makukin on erinomainen. Me ollaan vahvasti sitä mieltä, että joskus on ihan perusteltua kääntyä pakastetuotteiden puoleen. Mikään ei kuitenkaan estä korvaamasta keiton peruna-sipulisekoitusta & kinkkusuikaleita itse viipaloiduilla versioilla.

Uunileipä valmistuu kädenkäänteessä ja sopii tarjottavaksi myös esimerkiksi sosekeittojen kaverina. Talvella sosekeitot lämmittää ihanasti ulkoilun jälkeen. Soman arjen naisten suosikkisosekeittojen reseptien - myskikurpitsasosekeitto ja maa-artisokkasosekeitto - pariin löydät linkkien takaa.  Uunileipä kannattaa myös pitää mielessä, jos kaapista löytyy kuivahtanutta leipää – käntty nimittäin soveltuu tähän herkkuun siinä missä tuorekin leipä. Purista valkosipulinkynsi (tai useampi, riippuu vähän siitä, maisteleeko unikaveri samaa sapuskaa) ja sekoita se nokareeseen voita. Voitele vaaleat leivät/patongit seoksella ja ripottele pintaan mozzarella-juustoraastetta ja raastettua parmesania. Sitten vaan uuniin ja väriä pintaan – avot! Jos valkosipuli on sunkin juttu, tsekkaa myös meidän valkosipulinen yöpala

soma arki koskenlaskijan kinkkukeitto resepti

Koskenlaskijan kinkkukeittoon tarvitset:
1 lihaliemikuutio
1 ps peruna-sipulisekoitusta
200g kinkkusuikaleita
1 pkt Koskenlaskija-tuorejuustoa
suolaa ja pippuria maustamiseen

Ohjeet
  1. Kiehauta kattilassa n. litra vettä ja sulata lihaliemikuutio sen joukkoon. Kaada sipuli-perunaseos liemeen. Kun keitto kiehuu, lisää kinkkusuikaleet kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä hetki.
  2.  Leikkaa tuorejuusto pieniksi kuutioiksi tai murustele se ja lisää keiton joukkoon. Kiehauta keittoa, kunnes sulatejuusto on sulanut kokonaan. Mausta keitto oman maun mukaan suolalla ja pippurilla.


Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa